Home Crna kronika TRAGEDIJA NA TURNIRU U BiH: Mladić (16) umro zbog zastoja srca, a...

TRAGEDIJA NA TURNIRU U BiH: Mladić (16) umro zbog zastoja srca, a ne od udarca u borbi

SHARE
Preliminarni obdukcijski nalaz obdukcije tijela mladog sportaša (16) iz Slavonskog Broda koji je iznenada preminuo u subotu, a koja je obavljena u ponedjeljak ujutro pokazala je da je mladić umro zbog srčanog zastoja.

– Prvi rezultati jasno govore kako nije bilo nikakvog krvarenja koje bi moglo biti posljedica udarca u borbi, a time i uzrok same smrti – rekla je dr. Ivana Mahovne s Odjela patologije Opće bolnice Dr. Josip Benčević u Slavonskom Brodu, dodavši kako se kod mladića ne radi o nasilnoj smrti.

– Nalazom nisu pronađene ozlijede niti krvarenje, a uzrok smrti je iznenadna srčana smrt – rekla je dr. Mahovne, dodajući kako slijede histološka analiza uzoraka i toksikološka analiza čime će nalaz obdukcije biti definitivan.

Podsjetimo, za vrijeme borbe na turniru u Odžaku mladi je sportaš pao nakon jednog udarca, ali se pridigao i nastavio borbu. Završio je meč i pozlilo mu je u hodniku dvorane te je pao i onesvijestio se.

U pomoć mu je priskočio službeni liječnik natjecanja koji je pokušao masažom srca pomoći dječaku. Nije uspio pa su ga prevezli u Dom zdravlja u Odžaku. Nisu mu mogli pomoći, i organiziran je dolazak liječničke ekipe na granični prijelaz u Slavonskom Brodu koja je nešto poslije 14 sati preuzela nesretnog mladića od kolega iz Odžaka, piše 24sata.hr.