Home Crna kronika (VIDEO) Objavljena snimka dramatičnog trenutka eksplozije kod Dubrovnika

(VIDEO) Objavljena snimka dramatičnog trenutka eksplozije kod Dubrovnika

SHARE

U dvije eksplozije prilikom gašenja požara koji je u petak ujutro buknuo na luksuznoj jahti Kanga u akvatorija između otočića Olipa i Malog Vratnika na jugoistočnom dijelu Pelješca, tri su vatrogasca lakše ozlijeđena, izvijestili su u petak navečer iz Lučke kapetanije Dubrovnik.

Voditelj Odjela za inspekcijske poslove dubrovačke Lučke kapetanije Nikola Beusan rekao je da je tijekom jutra požar gotovo bio ugašen, ali se zbog dviju eksplozija opet rasplamsao.

„Vatrogasci su bili i u utrobi broda, ali budući da je strop bio usijan, morali su se izvući. Dvaput su se povlačili s jahte, prilikom svake eksplozije. Čini se kao da se vatra opet smiruje. Hladimo oplatu, ali to ne pomaže zbog 20 do 30 centimetara žara. Ulažemo velik napor, borimo se, ali je teško jer je riječ o plastici i aluminiju“, rekao je Beusan u petak.

Na Facebook stranici “Vatrogasci – oni su naši heroji” danas je objavljena snimka požara na kojoj se vidi točan trenutak eksplozije.

 

Po svemu što se može vidjeti u samom videu, prilično je jasno da je sve moglo proći puno gore i lako je moglo završiti s više ljudskih žrtava, piše Dnevno.hr