Home Društvo Danas još toplije, negdje i vruće; promjena stiže tek krajem tjedna

Danas još toplije, negdje i vruće; promjena stiže tek krajem tjedna

SHARE
Ovaj će tjedan obilježiti iznadprosječna toplina, ponegdje i vrućina, uz pretežno sunčano vrijeme do petka, tijekom kojeg se povećava vjerojatnost promjenljivijeg vremena, s mjestimičnom kišom, ali samo prolaznom i kratkotrajnom, stoji u vremenskoj prognozi koju donosi HRT

Utorak – većinom sunčano i još malo toplije

U istočnoj Hrvatskoj uglavnom sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku, ujutro mjestimice i maglom. Vjetar većinom slab, ponegdje u Baranji i istočnoj Slavoniji umjeren sjeverozapadni, a najviša temperatura od 27 do 29 °C. U središnjoj Hrvatskoj također pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Ujutro je ponegdje moguća magla. Vjetar većinom slab, a temperatura će od najnižih jutarnjih 12 do 15 °C, tijekom dana porasti do vrijednosti između 27 i 30 °C. Podjednako toplo i na sjevernom Jadranu, a u gorju će najviša dnevna temperatura zraka biti samo malo niža.

Prevladavat će sunčano, uz maglu ujutro mjestimice u gorju. Na moru će puhati slaba i umjerena bura u noći i ujutro te zapadni i sjeverozapadni vjetar sredinom dana i poslijepodne. Bure će u noćnim i jutarnjim satima biti i u Dalmaciji, a danju zapadnjak i jugozapadnjak, na otvorenome moru sjeverozapadnjak.

More malo i umjereno valovito. Bit će većinom sunčano i vruće, u unutrašnjosti samo ponegdje uz mogućnost za jutarnju maglu. Obilje sunca uz najvišu temperaturu zraka oko 30 °C bit će i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će također tijekom dana puhati zapadni i sjeverozapadni vjetar, a u noći i ujutro bura.

Do petka stabilno, zatim promjenljivije, za vikend i malo manje toplo

Stabilno i sunčano zadržat će u kopnenom području do petka. I dalje će povremeno biti male i umjerene naoblake, a ujutro u nekim nizinama unutrašnjosti i magle. Temperatura zraka još će malo porasti. Potkraj petka i tijekom subote povećana je vjerojatnost za nestabilnije vrijeme i mjestimične pljuskove, najprije u gorju i na zapadu unutrašnjosti, zatim i drugdje. I na Jadranu do petka pretežno sunčano, često i vedro, te većinom vruće. Tijekom oblačnijeg petka i subote može biti lokalnih pljuskova pa i neverina, uglavnom na sjevernom dijelu Jadrana. U srijedu i četvrtak puhat će sjeverozapadni vjetar, uz obalu i zapadni i jugozapadni, a u petak će okrenuti na jugo, donosi HRT.