Home Gospodarstvo IZNENAĐENJE ZA TURISTE NA KRAVICI Dočekali ih besplatni pršuti i vina

IZNENAĐENJE ZA TURISTE NA KRAVICI Dočekali ih besplatni pršuti i vina

SHARE

U organizaciji Javnog poduzeća “Parkovi” iz Ljubuškog i lokalnih vinarija i pršutana, na vodopadu Kravica organizirana je degustacija tradicionalnih hercegovačkih proizvoda.

Cilj je događaja bio upoznati turiste s tradicionalnim hercegovačkim proizvodima i prezentirati im ono najbolje od Hercegovine i hercegovačkih proizvoda.

Na ulazu u vodopad Kravice posjetitelji su mogli besplatno kušati vrhunska vina, grožđe, suhe smokve i druge delicije ovog kraja, poput sireva i pršuta.

Prezentiran je i način rezanja hercegovačkog pršuta i priprema spravljanja uštipaka, dok se voće serviralo u tradicionalnim korpama.

Ovaj je događaj izazvao veliko zanimanje turista koji su taj dan uživali na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Hercegovini.

Kravica je vodopad smješten u Studencima pored Ljubuškog. Nastao je utjecajem rijeke Trebižat pa je kao prirodan fenomen pod zaštitom države kao prirodna rijetkost.  Visina slapa kreće se od 26 do 28 metara, s vodenim amfiteatrom ispod slapa promjera 120 metara.

Ta prirodna oaza vrlo je popularna među domaćim i stranim turistima, a iz godine u godinu bilježi sve veći broj posjeta, piše Bljesak.info