Home Zanimljivosti Tri pogreške koje radimo dok kuhamo, a debljaju nas

Tri pogreške koje radimo dok kuhamo, a debljaju nas

SHARE
Kuhanje je puno bolje za naše zdravlje, nego naručivanje hrane. Kada kuhamo imamo kontrolu nad namirnicama koje unosimo u organizam, no postoje greške u koracima koje mogu učiniti da naš trud padne u vodu

Odlučili ste učiniti nešto za svoje zdravlje i počeli ste kuhati kod kuće, umjesto da jedete vani ili naručujete hranu. To je pohvalno, no treba pripaziti na česte kulinarske pogreške koje većina čini na svom štednjaku, a za rezultat imaju gomilanje kilograma, piše Život i stil.

1. Reciklirate ulje

Prženje hrane u dubokom ulju, kako sam naziv kaže, traži puno ulja. Mnogima je teško baciti ulje u kojem su jednom pržili krumpiriće, no nutricionisti i liječnici toplo preporučuju tu praksu. naime, u ulju u kojem se nekoliko puta pržila hrna, nalaze se slobodni radikali koji su kancerogeni. Osim što mogu izazvati rak, slobodni radikali povisuju loš kolesterol i zakrčuju arterije.

2. Jedete dok kuhate

Normalno je da ćemo kušati hranu koju pripremamo, no trebalo bi stati na tome. Mnogi od nas ne mogu se suzdržati pa probavaju i prečesto što dovodi do viška kilograma jer jedemo za vrijeme i nakon kuhanja.

3. Kruh

Zamijenili ste bijeli kruh tamnom varijantom, no to nije dovoljno. Trebali biste umjesto bijelog ili crnog kruha izabirati onaj cjelovitog zrna. Taj kruh je bogat vlaknima i vitaminima i držat će vas sitima dulje vrijeme.