Home Crna kronika Napušen provalio u zoološki vrt, majmuni ga isprebijali na mrtvo ime

Napušen provalio u zoološki vrt, majmuni ga isprebijali na mrtvo ime

SHARE

Jedan je muškarac s Novog Zelanda na teži način naučio da nije dobro kačiti se s majmunima.

John Casford (23) napušen je došao na ideju da ukrade vjeveričastog majmuna iz zoološkog vrta, a zbog njihove sitne građe, mislio je da će to biti lako. Gadno se zajebao.

Njegova je avantura završila tako da se ujutro našao sa slomljenom nogom i dva zuba, iščašenim gležnjem i puno modrica koje je zaradio u obračunu s majmunima visokim oko 25 centimetara, a jedna je majmunica bila tako strašno uplašena da je ujutro čuvarima u zoološkom vrtu trebalo neko vrijeme da je pronađu.

John je priznao da je bio “napušen kao zmaj”, a budući da je već od ranije poznat policiji zbog napada na čovjeka koji mu pijanom nije htio dati cigaretu, osuđen je na dvije godine i sedam mjeseci zatvora. Sudac je istaknuo da je ugrozio živote majmuna (koji su ugrožena vrsta), ali i da je mogao napraviti puno veći problem za cijelu zajednicu u slučaju da je jedan od njih pobjegao tijekom njegove provale.

Nije jasno kako je uspio zaraditi tako teške ozljede, no poznato je da je ova vrsta majmuna spremna napasti čovjeka ako se osjeti ugroženom. Upadanje u njihovu nastambu usred noći, čini se, nisu baš dobro prihvatili.

Vjeveričasti majmuni su inače ugrožena vrsta koja naraste do maksimalno 35 centimetara visine i teži u prosjeku oko jedan kilogram. Smatraju se jednom od najpametnijih vrsta primata, a opisuju se kao “maleni i nervozni”, prenosi Vice, piše Index.hr