Home Crna kronika Nasmrt pretukli 15-mjesečnog Pavla jer im je smetao plač

Nasmrt pretukli 15-mjesečnog Pavla jer im je smetao plač

SHARE

Početak suđenja državljaninu BiH Nerminu Šišiću iz Tuzle i Jeleni Jovović iz Podgrice, optuženima za monstruozno ubojstvo Jeleninog  15-mjesečnog sina Pavla, zakazan je za 23. listopad ove godine, potvrdio je za Avaz Jelenin branitelj, crnogorski odvjetnik Miomir Joksimović.

Zločin u kući

Predmet je dodijeljen sutkinji Višeg suda u Podgorici Vesni Moštrokol, a početak suđenja je objavljen i na internet-stranici ovog suda.

Slučaj koji je zgrozio crnogorsku javnost i cijeli region otkriven je u februaru ove godine.

U optužnici Višeg državnog tužiteljstva navodi se kako su njih dvoje 4. veljače ove godine u kući optužene Jovović u Podgorici zajedno ubili dječaka kojeg su prethodno zlostavljali u periodu između studenog 2017. godine i 4. veljače 2018. godine.

Kuća užasa u Podgorici

Kuća užasa u Podgorici

– Dijete su u više navrata stezali u predjelu vrata i ušnih školjki i udarali ga u predjelu glave i lica, da bi 4. veljače ove godine u kući djetetu zajedno zadali najmanje 15 udaraca pesnicama u predjelu glave nanoseći mu teške i po život opasne tjelesne povrede, usljed kojih je dijete preminulo 5. veljače oko pet sati ujutro – navodi se u optužnici.

Produžen pritvor

Prema navodima optužnice, Šišić se tereti za teško ubojsto, a Jovović za teško ubojstvou saizvršilaštvu. Istraga je pokazala da je Šišić i ranije tukao dječaka i da je njegova majka to znala, zbog čega je i ona uhićena. Jovović je u istrazi potvrdila da je njen partner mjesecima tukao njenog sina, kad god bi mu zasmetao bebin plač.

Šišiću i Jovović, kojima je produžen pritvor, zapriječena je maksimalna kazna od po 40 godina zatvora.

Udario u parket

Jelena Jovović je ranije pred tužiocem opisala događaj mjesec prije ubojstva, kada su dječaku nanesene takve ozljede zbog kojih su mu pomoć ukazali liječnici Dječije bolnice. Jelena Jovović je tužitelju ispričala da je na glavi djeteta vidjela ozljede, ali je Šišić kazao da je dječak udario glavom o parket, piše Avaz.