Home Crna kronika Velika tragedija pored Gruda, izgorio cijeli vinograd u Sovićima

Velika tragedija pored Gruda, izgorio cijeli vinograd u Sovićima

SHARE

Pet požara u utorak je gorjelo na području Županije Zapadnohercegovačke, od čega tri u Ljubuškom te po jedan u Širokom Brijegu i Grudama.

Prvi požar u mjestu Grab u Ljubuškom gasila su tri vatrogasca s jednim vozilom. Gorjela je trava i nisko raslinje, a požar je trajao od 14:15 do 14:55 sati. Opožarena površina je oko 5.000 metara četvornih, prenose Grude online.

Neposredno nakon ovoga, u periodu od 14:55 do 16:20 sati, tri ljubuška vatrogasca s jednim su vozilom gasila požar u mjestu Donji Radišići na lokalitetu Draševice. I u ovom požaru gorjela je trava i nisko raslinje. Opožarena površina je oko 10.000 metara četvornih.

Treći požar, u mjestu Grabovnik, gasilo je pet vatrogasaca s dvama vozilima. Gorjela je trava i nisko raslinje, a požar je trajao od 16:25 do 18:40 sati. Opožarena površina je oko 10.000 metara četvornih.

U mjestu Sovići u Grudama, uz put za Drinovce, u vremenu od 15:30 sati do 17:30 sati tri vatrogasca iz DVD Gorica s jednim su vozilom gasila požar u kojemu je gorjela trava i nisko raslinje. Opožarena površina je oko 10.000 metara četvornih, a izgorio je i jedan vinograd.

Tri širokobriješka vatrogasca s jednim su vozilom od 14 do 16 sati gasili požar u mjestu Dobrič. Gorjela je šuma i nisko raslinje. Opožarena površina je oko 4.000 metara četvornih, priopćeno je iz Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, piše Dnevnik.ba