Home Crna kronika DETALJI HORORA! Janko zario ocu nož u vrat, dok je umirao upitao...

DETALJI HORORA! Janko zario ocu nož u vrat, dok je umirao upitao ga je: “Jesam li sada postao čovjek kad sam zaklao svinju”!

SHARE

Policija u Beloj Crkvi u Srbiji uhitila je Janka Đurkovića (34) zbog sumnje da je nožem zaklao oca Dragana (63).

Zločin je otkriven je kada su susjedi zatekli Janka u blizini kuće sa krvavim rukama i licem umazanim krvlju.

Prema neslužbenim saznanjima, Janko je uporno objašnjavao da mu je otac predbacivao “da nije čovjek ako ne zna da zakolje svinju”, zbog čega je tijekom rasprave zgrabio veliki kuhinjski nož i nesretnom čovjeku presudio za trpezom.

Stravičan zločin se dogodio u obiteljskoj kući u ulici Dejana Brankova u Beloj Crkvi, a Janko je poslije zločina sav krvav mirno izašao iz kuće i prošetao ulicom. Policija ga je zatekla na oko 100 metara od kuće, a prilikom uhićenja nije pružao otpor.

– Odmah je priznao da je ubio oca. Do detalja je sve opisao i rekao da više nije mogao da trpi njegovo predbacivanje kako treba nešto da uradi sa sobom. Rekao je da je zgrabio nož i da ga je najmanje pet puta zario u očev vrat. Dok je otac umirao, on ga je, navodno, pitao: “Da li sam sada postao čovjek kad sam zaklao svinju?” – otkriva za Alo.rs sugovornik blizak istrazi.

Prema njegovim riječima, osumnjičeni Janko je dugogodišnji psihijatrijski pacijent, liječio se u Vršcu, a u kraju je važio za narkomana.

– Pregledom dokumentacije je ustanovljeno da se osumnjičeni liječio u Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti „Dr Slavoljub Bakalović“. Međutim, otac ga nije prijavljivao za obiteljsko nasilje. Osim onoga što je Janko ispričao, da mu je otac prebacivao da ništa ne radi i da za života nije zaklao svinju, nisu se svađali – kaže sagovornik portala Alo.rs.

Mještani ulice u kojoj su živjeli otac i sin bili su šokirani što je Dragan ubijen na toliko svirep način.

– Janko se u posljednjih godinu-dvije povukao u kuću i rijetko je izlazio. Prije nekoliko meseci sam se iznenadio kada sam ga sreo napolju. Šetao je i bio je mračan. Rekao mi je da je u depresiji, da mu nije dobro i da mu kroz glavu prolaze crne misli – priča susjed iz ulice.

Prema njegovim riječima, Janku je bila potrebna stručna pomoć, a to nitko nije shvatio ozbiljno i zbog toga se dogodila tragedija.

Janko je, prema riječima susjeda, prije desetak godina jedva izvukao živu glavu kada se predozirao.

– Otac ga je pronašao i odmah ga odnio u bolnicu, gdje su se liječnici više dana borili za njegov život. Tad mu je nešto kvrcnulo u glavi i više nije bio isti. Koliko znam, liječio se i pio je neke sedative. Dragan mu je bio velika podrška, nije zaslužio tako da skonča – kaže jedan susjed.