Home Crna kronika Kako je preminuo starac Ljubiša kojeg su našli oblivenog krvlju na groblju...

Kako je preminuo starac Ljubiša kojeg su našli oblivenog krvlju na groblju kod Mostara

SHARE

Tijelo sedamdesetšestogodišnjeg Ljubiše Kajge, povratnika u naselje Hodbina, kod Mostara, pronađeno je u srijedu obliveno krvlju, a dosadašnji rezultati istrage pokazuju da ga je ubila mina na koju je najvjerojatnije stao na lokalnom groblju.

Prema dostupnim informacijama, nakon što je ranjen, starac je u potrazi za spasom pokušao sjesti u svoj automobil, ali je ubrzo preminuo.

Navodno je njegova supruga čula detonaciju, ali ona ništa nije vidjela u trenutku eksplozije.

Zasad, inače, nije poznato da li je riječ o mini zaostaloj iza rata ili ju je netko, kojim slučajem, ostavio ne mjesto gdje je jučer eksplodirala.

Postoje tvrdnje da je nesretni starac u vrijeme eksplozije krčio zemljište i tada aktivirao minu.

“Valjda je zakačio ili stao na minu. Ništa vam više od toga ne znam reći. Poznavao sam ga i žao mi je što je ovako poginuo. Niti hoću da griješim dušu, neka policija utvrdi što je bilo”, priča za Nezavisne novine jedan mještanin te dodaje da se kuća Kajge nalazi nedaleko od mjesta gdje je poginuo.

“Policijskoj stanici Mostar Jug prijavljeno je da je pronađeno tijelo starijeg muškarca pored vozila u naselju Hodbina. Obavljen je očevid kojim je rukovodio dežurni tužitelj”, priopćeno je iz MUP-a HNŽ.

Dežurni tužitelj također nije želio otkrivati više detalja, već je samo rekao da je istraga u tijeku i da ne može da daje opširnije informacije.

Potvrdio je i da je za petak zakazana obdukcija tijela.

Kako neslužbeno saznaju banjalučke Nezavisne da će, u sklopu istrage, biti vještačen i automobil ovog starca.

“Na autu su primijećeni tragovi krvi, tako da će i vozilo biti predmet istrage”, pojašnjava izvor Nezavisnih novina.