Home Društvo U nedjelju se održava turistički forum čiji je cilj proširenje turističke ponude...

U nedjelju se održava turistički forum čiji je cilj proširenje turističke ponude u Brotnju

SHARE

„Tradicija u funkciji turizma“ naziv je turističkog foruma koji će se održati pod pokroviteljstvom Predsjednika Vlade HNŽ-a, dr.sc. Nevenka Hercega uokviru manifestacije Dana berbe grožđa Brotnjo 2018. u nedjelju 16. rujna u 14 sati u hotelu Brotnjo u Čitluku.

Turistički forum stavlja naglasak upravo na ono čime se Brotnjo ponosi, tradiciju uklopljenu u prirodnu baštinu. Kroz stručna predavanja, dijalog i primjere dobrih praksi te iskustva renomiranih panelista cilj Turističkog foruma je predstaviti mogućnosti i dobre prakse iz turistički razvijene regije Republike Hrvatske te ukazati na nove prilike, način suradnje te smjernice u razvoju atraktivnih oblika turizma.

Osobe s dugogodišnjim iskustvom u razvoju destinacijskog turizma, turističkim trendovima i korištenju prirodnih resursa u turizmu prezentirati će pregled stanja, mogućnosti kvalitetnog pokretanja i održavanja agroturizma kao destinacijskog prioriteta, razgovarati će se o ulozi vanjskih utjecaja, ulozi turističkih vodiča, uključivanje destinacije u europske kulturne rute, enogastro ponuda i njen privlačni utjecaj, a sve s ciljem poticaja razvoja kompletne turističke ponude u ruralnim naseljima općine.

O ulozi prirodnih resursa i resursne ponude za razvoj turizma u Brotnju govorit će prof.dr.sc. Mirjana Milićević, pročelnica smjera Turizam i zaštita okoliša i voditeljica Centra za EU integracije i projekte Sveučilišta u Mostaru. Razvoj suvremenih trendova u turizmu, spoznaji i iskustvu rada i razvoja u turizmu govorit će dr.sc. Damir Krešić, ravnatelj Instituta za turizma Republike Hrvatske. Mr.sc. Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj govorit će o aktualnim trendovima i mogućnostima razvoja agroturizma. Iznijet će primjere implementiranih projekata na nekoliko ruralnih područja u Republici Hrvatskoj.

Razvoj kulturnih ruta u kombinaciji s postojećim resursima prilika je za proširenje ponude i razvoj kulturnog turizma. O tomu će govoriti gđa. Dubravka Davidović, predsjednica Hrvatske udruge za turističke i kulturne rute “Tur Kultur”.

Važnost turističkih vodiča u razvoju turizma je neprocjenjiva. Kao osobe koje su u direktnoj komunikaciji sa turistima, upravo oni stvaraju sliku turističkog proizvoda i utječu na dojam posjetitelja. Kolika je uloga turističkih vodiča u razvoju turizma pojasnit će nam predsjednica Zajednice Hrvatskih društava turističkih vodiča, gđa. Kristina Nuić Prka.

Gastro ponuda je nezamjenjiv dio svakog turističkog posjeta. O zadovoljstvu tu ista i ulozi tradicijske gastro ponude u ukupnoj turističkoj ponudi govorit će gosp. Branimir Penava, voditelj Etno-sela „Herceg“, priopćeno je.