Home Društvo U Sarajevu i Međugorju “Noć svjedoka” za sve progonjene kršćane u svijetu

U Sarajevu i Međugorju “Noć svjedoka” za sve progonjene kršćane u svijetu

SHARE

“Noć svjedoka” je večer molitve i bdijenja za sve progonjene kršćane u svijetu. Jedan od najvažnijih svjetskih molitvenih događaja održava se već 10 godina u različitim zemljama.

Molitvena večer “Noć svjedoka” održat će se u katedrali Presvetog Srca Isusova u Sarajevu 21. rujna 2018., 22. rujna u Kotoru (Crna Gora), 23. rujna u Dubrovniku (Hrvatska) i 24. rujna u Međugorju,

Ovaj program realizira se u suradnji s papinskom pontifikalnom udrugom “Pomoć Crkvi u nevolji” koja već dugi niz godina pomaže brojne projekte Crkve u Bosni i Hercegovini, odnosno njezinim direktorom za Francusku Marcom Fromagerom, a koordinatorica molitvene večeri “Noć svjedoka” je Sabrina Čović-Radojičić, utemeljiteljicom međunarodne udruge “Maranatha” koja se zalaže za ekumenizam i međureligijski dijalog, prenosi portal Nedjelja.ba.

Za molitvenu večer “Noć svjedoka” planirano je uz kardinala, biskupa ili njihove predstavnike poslušati i kratko svjedočenje gostiju.

Sudionici programa moći će poslušati Marca Fromagera, direktora francuske podružnice organizacije Pomoć Crkvi u nevolji (koja donira 1/3 ukupnog novca u svijetu) i autora knjige “Ratovi nafta i radikalizam” koja će biti tiskana i za naše područje (predgovor je napisao vlč. Tomo Mlakić).

Nazočnima bi se trebao obratiti i otac Kirill Gorbunov generalni vikar Crkve Majke Božje u Moskvi, koji je poznat po svom zalaganju na području ekumenizma.

Gostovat će i s. Houda Fadoul koja je završila teologiju i filozofiju na Gregoriani, a danas je kao poglavarica samostana Deir Mar Musa Al-Habashi u Siriji aktivna na području međureligijskog dijaloga.

Organizatori ističu kako ovaj događaj uvijek poprati veliki broj sudionika i medija.

Noć svjedoka upriličena je u ožujku 2018. u pariškoj katedrali Notre Dame, piše Dnevnik.ba