Home Crna kronika Djeca oduzeta roditeljima iz Gruda nakon ubojstva bebe, poslana su u Međugorje

Djeca oduzeta roditeljima iz Gruda nakon ubojstva bebe, poslana su u Međugorje

SHARE
Troje malodobne djece obitelji Šimić iz Gruda, čiji se otac sumnjiči za ubojstvo novorođenčeta pronađenog na lokalitetu Kobilovača pokraj Mostara, oduzeto je obitelji i smješteno u Majčino selo u Međugorju, potvrđeno je to za Bljesak.info u Centru za socijalni rad Grude.
”Malodobnu djecu smo rješenjem Centra za rad smjestili, sukladno Članku 147. i 150. obiteljskog zakona, u Majčino selo u Međugorju na rok od dva mjeseca. Rješenje smo dostavili Tužiteljstvu u Mostaru”, rekao je za Bljesak.info Veselko Pezer, ravnatelj ovog Centra.
Djelatnici Centra za socijalni rad iz Gruda bili su prisutni tijekom privođenja majke, koja je privedena u svojstvu svjedoka u ovom slučaju i zatim puštena, te tijekom privođenja oca koji je sam prijavio ovaj slučaj policiji u Grudama.
”Neposredno prilikom privođenja na informativni razgovor vezano za ovo djelo, bio sam u krim.službi policijske uprave Grude i otac je s djelatnicima policije i tužiteljstva otišao na lice mjesta i pokazao gdje je ostavljeno tijelo”, govori Pezer i dodaje kako 33 godine koliko se bavi ovim poslom nisu imali ovakav slučaj. ”Za obitelj Šimić”, kako nam govori Pezer, ”od ranije u njihovom Centru nije bilo nikakvih prijava, te je majka Mladenka Šimić, s Centrom za socijalni rad u Grudama bila u kontaktu jedino kao korisnica rodiljnog dopusta”.
Podsjećamo, prema ranijem izvještaju MUP-a HNŽ, obdukcijom beživotnog tijela novorođenog muškog djeteta utvrđen je nasilni uzrok smrti.
Operativnim radom dviju uprava policije, MUP-a HNŽ i MUP-a ZHŽ, došlo se do saznanja temeljem kojih je u neposrednu vezu s nasilnom smrću novorođenog muškog djeteta doveden njegov otac M.Š. (1962.) iz mjesta Dragićina, općina Grude, piše Bljesak.info