Home Kultura “DOBAR DAN ZA POSAO” U MOSTARU

“DOBAR DAN ZA POSAO” U MOSTARU

SHARE

Mostarska publika će, nakon što je pretpremijerno prikazan na ovogodišnjem 24. Sarajevo Film Festivalu, ekskluzivno imati priliku pogledati novi domaći film“Dobar dan za posao” u režiji i po scenariju Martina Turka.

Film će u Mostaru biti prikazan u subotu, 15.9. u 20 sati na otvorenom, na trgu ispred Kosače, a na projekciji će biti i glumica iz filma Maja Zećo. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje.

Uloge u filmu ostvarili su poznati bh. glumci Aleksandar Seksan, Maja Zećo, Senad Alihodžić, Ermin Sijamija, Mladen Nelević, Muhamed Hadžović, Adijan Kulovac, Vanesa Glođo, Muhamed Hadžović, Jasna Žalica, Ejla Bavčić…

Film je već pozvan na nekoliko svjetskih filmskih festivala, među kojima i u službenu selekciju 23. International Busan Film Festivala u Južnoj Koreji, a mostarska publika ekskluzivno ima priliku ovaj film pogledati u subotu u 20 sati.

Drama “Dobar dan za posao” govori o jednoj obitelji: Arminu, čovjeku koji nastoji pronaći svoje mjesto u društvu, njegovoj supruzi Jasmini i sinu Edinu, njihovim problemima, nadama i borbi za skladan život.

Direktor fotografije filma je proslavljeni hrvatski snimatelj i redatelj videospotova Radislav Jovanov Gonzo, a kostimografkinja i scenografkinja Emina Kujundžić.

“Dobar dan za posao” je Turkov drugi igrani film, a slovenski redatelj trenutno radi na trećem.

Film Martina Turka, koprodukcija BiH, Turske i Slovenije, nastao je u produkciji Obala Art Centra iz Sarajeva. Produciran je u okviru produkcijske sheme za cjelovečernji film Sarajevo City of Film for Global Screen (Sarajevo grad filma za Global Screen), koju su 2016. pokrenuli Sarajevo Film Festival i Turska radio televizija (TRT).

Projekcija filma u Mostaru održava se u okviru projekta “Sunčana strana Federacije BiH 2018”, koji zajednički realiziraju Obala Art Centar iz Sarajeva i Agencija PRimera iz Mostara. Projekt sufinancira Federalno ministarstvo okoliša i turizma, a cilj mu je promocija kulture i turizma.

U okviru projekta, danas, u četvrtak, 13.9. u 20 sati će biti prikazan film “Los Bando”, a u petak, 14.9. u 20 sati film “Whitney” o čuvenoj Whitney Houston. Sve projekcije održavaju se ispred Kosače uz besplatan ulaz za sve posjetitelje, piše HMS