Home Crna kronika Evo što su iz Globtoura rekli nakon što se šleper zabio u...

Evo što su iz Globtoura rekli nakon što se šleper zabio u njihov autobus koji je vraćao učenike s ekskurzije u Španjolskoj: “Nije istina da je poginuo vozač…”

SHARE

Autobus kompanije “Globtour” koji je prevozio učenike iz BiH s ekskurzije u Španjolskoj nazad u BiH sudario se s kamionom u Italiji na A21 autocesti Torino –  Brescia.

Iako je jutros objavljeno da je u nesreći poginuo vozač, Gabrijela Petrović iz “Globtoura” kazala je za Hayat.ba da je život izgubio suvozač.

– Nesreća se dogodila jutros u 5.30 sati. Poginuo je suvozač, a ne vozač autobusa kako je objavljeno u medijima. To je jedino što vam za sada mogu reći – kazala nam je Petrović.


U ovoj stravičnoj nesreći ozlijeđeno je 17 srednjoškolaca. Svi su potom prevezeni u najbližu bolnicu Manerbio, a poslije ukazane pomoći većina je prebačena u obližnji hotel.

U BiH se vraćaju u subotu. Autobus je prevozio učenike Srednjoškolskog centra “Istočna Ilidža”.

Direktorica Srednjoškolskog centra Branka Kovačević rekla je Srni kako nema teže ozlijeđenih i životno ugroženih učenika.

Prema njezinim riječima stradali u nesreći je iz Kiseljaka.

”Prema informacijama kojim raspolažemo, šleper je udario u autobus. Ključno je da su djeca dobro. Tragedija jeste da je suvozač nastradao”, rekla je Kovačević Srni.

U autobusu je bilo ukupno 36 srednjoškolaca iz Istočnog Sarajeva koji su se vraćali s ekskurzije u Španjolskoj.