Home Šport Slišković: Široki je po tradiciji opasan protivnik u Mostaru

Slišković: Široki je po tradiciji opasan protivnik u Mostaru

SHARE

Zrinjski večeras od 20 sati dočekuje jednog od najvećih rivala – Široki Brijeg. Mostarci su u prvenstvenoj stanci radili u tišini, sada žele pokazati bolju formu pred svojom publikom.

Slišković optimističan

– Tri pobjede u nizu imaju veliki značaj za nas, nakon početne krize, opet smo u igri za vrh. Utakmica protiv Širokog ima veliki značaj. Pobjedom bismo ostali u vrhu. Ova utakmica je značajna za nas, ali i za goste, koji su promjenom trenera iskazali želju prodrmati momčad iz monotonije. Široki je po tradiciji opasan protivnik, u Mostaru uvijek igra kvalitetno. Utakmica protiv Krupe bila je jedna od naših najkvalitetnijih protiv ovog protivnika, a protiv njih smo se uvijek mučili doći do kvalitetnog rezultata. Tamo me obradovala trkačka moć, koja se popravila u odnosu na utakmice protiv Zvijezde i posebno Tuzle gdje smo, po meni, izgledali jadno na terenu. Osvježili smo momčad u ovih 15 dana. Vjerujem kako ćemo trkački odigrati korektno, a, naravno, pita se nešto i Široki u ovoj utakmici – kazao je Blaž Slišković uoči večerašnje utakmice.

Struka plemića ima kadrovskih problema. Ozbiljno se računalo na Damira Šovšića, koji se u četvrtak ozlijedio i čeka ga oko mjesec dana stanke. Taj igrač klasom i kvalitetom je obećavao na ovim mini pripremama, ali ponovno se ozlijedio u nezgodnom trenutku za sebe, ali i za svoju momčad. Ostatak momčadi je u solidnom stanju, jedino pravo nastupa još nema Veselinović koji, po Bakinim tvrdnjama, svakako još uvijek nije u pravoj natjecateljskoj formi.

Šteta zbog Šovšića

– Imamo 7 stranaca s Veselinovićem, a možemo koristiti samo četiri. Nekada zbog pravila s igračima sam primoran u igri imati, recimo, Stanića i Markovića, normalno je kako moram rotirati. Svi igrači će dobivati prilike do zimske stanke pokazati svoju vrijednost. Odnosit ću se isto prema svima, od kapetana Stojkića, do najmlađeg Stanića. Mislim da su i igrači shvatili kako neće biti u prvih 11 ako to nisu treningom zaslužili. Šteta što se Šovšić teže ozlijedio. U pitanju je, čini mi se, ozljeda lista. Taman se bio digao i računao sam na njega, no, što je, tu je, idemo s onima koji su spremni za utakmicu – dodao je Baka.

Teško će biti pogoditi Bakinu početnu postavu za današnju utakmicu. Uz momčad zbog okupljanja mlade reprezentacije BiH nije bio Kadušić i on vjerojatno neće biti u kombinaciji za utakmicu, dok bi ostatak momčadi u formaciji 4-2-3-1 mogao izgledati ovako: Brkić – Galić, Jakovljević, Barišić, Stojkić – Čirjak, Bekrić – Filopović, Bilbija, Todorović – Bekić. Naravno, ovo je samo jedna od kombinacija za susret sa Širokim. S obzirom na to da Baka na raspolaganju ima veliki broj igrača, ni jedno od drugih imena u početnoj postavi ne bi bilo iznenađenje.•

Posljednjih sezona Zrinjski ima bolje međusobne rezultate protiv Širokoga Brijega. I posljednji prvenstveni susret (odigran 5. svibnja pod Bijelim brijegom u Mostaru) Mostarci su riješili u svoju korist. Bilo je 3:1. Zrinjski je poveo u 1. minuti (H. Barišić), Bilbija podignuo na 2:0 (54), Bagarić smanjio u 84. minuti, a u trećoj minuti sudačke nadoknade Filipović uspostavio konačni rezultat i na kraju osvojio treći uzastopni naslov prvaka Bosne i Hercegovine.

Nisu zaboravili igrati nogomet

– Znamo gdje putujemo, znamo protiv koga igramo. Zrinjski je trostruki uzastopni prvak Premijer lige BiH, dobra je momčad… Ovih dana puno smo pričali o svemu, a momci su radili ono što sam od njih tražio. Vidio samo puno pozitivnoga od njih. Idemo igrati nogomet, pa neka bolji pobijedi. Igrali protiv Zrinjskoga ili bilo koga, tražit ću profesionalni odnos. Nemam što kriti, neću puno mijenjati. Možda bude jedna ili dvije promjene. Oni koji su u igri i oni koji su na klupi moraju dati 100 posto od sebe – bio je odlučan pred novinarima novi trener Širokoga Goce Sedloski te istaknuo kako njegovi igrači sigurno nisu zaboravili igrati nogomet, ali im realizacija u napadu ne ide najbolje, što će u budućnosti pokušati popraviti…

– Radili smo puno, to će sigurno biti boljitka…

Sedloski će tražiti pobjedu

Na pitanje o lošim stranama Zrinjskog, Sedloski je izbjegao odgovor, istaknuvši da Zrinjski nije tek tako trostruki prvak, da ima odličnoga trenera i široki izbor od 25 kvalitetnih igrača.

– Vidjet ćemo koliko će moji igrači ispunjavati zadaće i ono što smo uvježbavali na treninzima. Od njih ću tražiti da u svaku utakmicu uđu s mislima na pobjedu i da imaju u glavama da su bolji, da trče, zalažu se. Bez toga danas u nogometu nema uspjeha. Treninzi su jedno, utakmice drugo, vidjet ćemo koliko tko može. Nadam se da ćemo korak po korak ići gore – kaže Sedloski i dodaje da o Zrinjskom zna malo, iako je vidio 2-3 utakmice na televiziji.

– Imaju nekoliko odličnih individualaca koji mogu riješiti svaku utakmicu. Moji igrači morat će ih pripaziti. Vidjet ćemo što mi tu možemo. Na svakoj utakmici tražit ću da se igra na pobjedu, ali znamo da je Zrinjski u naletu. Važno je igračima vratiti osmijeh na lice, zbog boda ili tri… Uvjeren sam da će rezultat doći kad-tad. Hoće li to biti protiv Zrinjskoga, vidjet ćemo…

Iako je rekao kako nema što kriti, Sedloski je ostavio medijima da sami “odrede” sastav prvih 11. Pa, evo: Bilobrk – Ćorić, Kovačić, Barišić, Marković – Matić, Kožul – Eliomar,Begonja Čabraja – Bagarić. Kandidati za klupu su: Bandić, Ćorluka, Kvesić, Perković, Nikić, Marić, Vukoja, Babić, Popović, 
Jurić.•