Home Crna kronika Što se to događa? Jedan mladić stradao u Splitu, drugi u Dubrovniku:...

Što se to događa? Jedan mladić stradao u Splitu, drugi u Dubrovniku: nije valjda riječ o zloglasnom fenomenu koji sije smrt Europom?

SHARE

Nakon što smo objavili kako je sinoć kod zgrade Dalmacijavina nastradao mladi turist koje je pri skoku na teracu slomljena noga, ista vijest je stigla i iz Dubrovnika. Tamo je, kako javlja dubrovacki.hr, u povijesnoj jezgri teško ozlijeđen 25-godišnji državljanin Njemačke.

Mladić je sinoć u kasnim večernjim satima dovezen u dubrovačku Opću bolnicu  s teškim tjelesnim ozljedama i život mu je u opasnosti. Prema prvim informacijama, pao je s velike visine u povijesnoj jezgri u ulici Petilovrijenci. O uzrocima ove nesreće znati će se više nakon policijskog očevida, ali neki mediji prenose detalj da je mladić skakao s terace.

Premda nema smisla donositi ikakve zaključke dok ne stignu detaljniji policijski izvještaji, teško se ne zapitati kako je moguće da su iste večeri na, kako se ovako na prvu čini, na isti način stradala dva vršnjaka, jedan i drugi turisti. Oba slučaja zabrinjavajuće podsjećaju na zloglasni ‘balconing’, ludoriju kojoj se posljednjih godina olako prepušta nepromišljena mladost.

Riječ je o preskakanju s balkona na balkon ili skakanju s balkona u bazen kojem se, u nekoj vrsti izazova, prepuštaju mladi turisti tijekom provoda po europskim gradovima. Posljednja žrtva je stradala 22. kolovoza na Palma de Mallorci prilikom pada s 12 kata svog hotela.

Dvadesettrogodišnji mladić, javio je El Pais pao je na betonskii pod i poginuo ušavši tako u statistiku kao šesti koji je sličan način smrtno stradao ovoga ljeta. Od 2010. godine ovako je stradalo čak 46 mladih ljudi na odmoru u Španjolskoj, većinom Britanci i Nijemci.