Home Društvo Zloglasni AID opet aktiviran! AID-ovim ”Hrvatima” u Hercegovini dnevnice da pišu uvredljive...

Zloglasni AID opet aktiviran! AID-ovim ”Hrvatima” u Hercegovini dnevnice da pišu uvredljive poruke

SHARE
Zloglasni AID Agencija za istraživanje i dokumentaciju, tzv. Bošnjačka UDBA, iako formalno ugašena, itekako funkcionira.
Ovih dana kolaju informacije da su određenim kadrovima iz hrvatskog naroda tzv. suradnicima AID-a dostavljene naredbe na koji način će se obračunati s hrvatskim kadrovima. Isti ti ljudi će dobiti pozamašnu svotu novca za izvršavanje prljavog posla.

Tako su ovih dana na meti plakati i promidžbeni materijal HDZ-a BiH i HNS-a. Prema informacijama, nekoliko maskiranih osoba u Hercegovini u kasnim noćnim satima na plakatima pišu uvredljive poruke u kojima su meta HDZ BiH, HNS i Dragan Čović.

Cilj ovakvih poruka je obeshrabriti Hrvate oko izlaska na izbore, kako bi tzv. građanski političari, u prijevodu velikobošnjački političari pod krinkom građanstva dobili što više glasova 7. listopada. Svjesni su da ako Hrvati ne iziđu u dovoljnom broju na izbore to može značiti pobjedu njihovog favorita Željka Komšića čime bi Bošnjaci praktički imali dva predstavnika u vlasti, a Hrvati nijednog.

Oko uvredljivih poruka i uništavanja plakata reagirao je i HDZ BiH.

– Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine osuđuje uništavanje stranačkih plakata i drugog promidžbenog materijala diljem BiH, te poziva političke stranke i kandidate, te pojedince, da se suzdrže i prekinu s političkom nekulturom.
U posljednje vrijeme svjedoci smo, što je tijekom izborne kampanje još i izraženije, govoru mržnje, neprimjerenom izražavanju u medijima i na društvenim mrežama.
HDZ BiH poziva na korektno ponašanje u izbornom procesu, najoštrije osuđuje ovakav način djelovanja i kampanju pojedinih političkih subjekata ili pojedinaca.
Pozivamo sve političke subjekte uključene u izborni, demokratski proces, na dostojanstvenu i korektnu kampanju za predstojeće izbore.
Predstavljanjem Programa HDZ-a BiH i stranaka okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora, predstavili smo i Kodeks ponašanja u izbornoj kampanji, te se obvezali za vođenje korektne kampanje, na što pozivamo i ovom prilikom ostale političke subjekte.
HDZ BiH i HNS porukama Zajedništva, te pozivom na jedakopravnost, konstutivnost i bolji život svakoga Hrvata i drugih građana u BiH, nikoga nije, niti namjerava uvrijediti.
Političkim protivnicima, još jednom upućujemo molbu, da svoju nervozu iskazivaju na druge načine i da ne strahuju od većinske volje Hrvata u BiH – stoji u priopćenju HDZ-a BiH.

 

Grude.com