Home Crna kronika DETALJI SA ISPITIVANJA UHIĆENOG MONSTRUMA U BOSNI Kanibal danima jeo meso mrtve...

DETALJI SA ISPITIVANJA UHIĆENOG MONSTRUMA U BOSNI Kanibal danima jeo meso mrtve majke!?

SHARE

Sabahudin Velić (33) koji je uhićen nakon zločina u Krajini na saslušanju je kazao da je iskasapio majku Nasihu (60) i jeo njeno tijelo jer su mu četiri džina to naredila, piše Avaz.

Horor od kojeg se ledi krv u žilama dogodio se u naselju Baštra između Bosanske Krupe i Bužima.

Kako saznaje Avaz, Sabahudin Velić (33) prekjučer se iz Bosanske krajine Škodom dovezao do Sarajeva i iz ulice Hamdije Kreševljakovića mobitelom pozvao policiju i rekao da je sjekirom ubio svoju 60-godišnju majku Nasihu te je pozvao da dođe po njega.

Prepolovio tijelo

Nakon toga, na prijavljenu lokaciju upućena je policijska patrola koja je s velikim oprezom pristupila osumnjičenom i uhitila ga. Kada su ga doveli u stanicu, Sabahudin je, saznaje se od izvora bliskog istrazi, potpuno hladan kazao da je majku zaklao i da je prepolovio njeno tijelo.

Kako je saslušanje odmicalo, istražitelji su čuli detalje zločina koji ih je veoma potresao. Naime, osumnjičeni je na zaprepaštenje istražitelja kazao da je desetak dana sjekao i jeo dijelove tijela nesretne žene, dok je ostatak, navodno, rasparčao, zapalio, a potom zakopao na različitim lokacijama oko kuće.

Istražitelji nisu mogli vjerovati što čuju pa su isprva njegove izjave uzeli s rezervom.

Kako je otkrio izvor blizak istrazi, kada su pitali Sabahudina zašto je ubio majku, on je kazao da je pod utjecajem crne magije, takozvanih sihira, te da su mu četiri džina dolazila pred oči i da su mu naredili da to učini!

Rekonstrukcija zločina

Nakon ove jezive izjave sarajevski policajci su odmah kontaktirali kolege iz MUP-a USŽ-a, koji su cjelu noć provjeravali vjerodostojnost izjave kanibala, a u međuvremenu je i njegov brat V. I. nazvao pripadnike MUP-a USK te kazao da sumnja da je Sabahudin ubio majku i da mu je to priopćio putem telefona prije nego što se predao policiji.

Tijekom noći Sabahudin je prevezen u Bosansku Krupu, gdje je odveden na rekonstrukciju zločina da bi pokazao gdje se nalaze dijelovi tijela njegove majke, ali se nije mogao sjetiti točnih lokacija. Nekoliko bagera prekopavalo je okolinu kuće Velića i širi lokalitet, a jučer popodne pronađeni su dijelovi tijela nesretne žene.

Mještani su verbalno i fizički napadali novinarske ekipe koje su pokušavale snimiti očevid. Kada su krajiški istražitelji i tužitelji shvatili s čim se suočavaju, zatvorili su šire područje i zabranili svaki pristup mjestu zločina, piše Avaz.