Home Crna kronika ODVEO PRIJATELJA U SMRT Vozač je bio tako pijan da mu konobarica...

ODVEO PRIJATELJA U SMRT Vozač je bio tako pijan da mu konobarica više nije dala piće?

SHARE

Noćni provod začinjen alkoholom završio je tragedijom u kojoj je još jedan mladi život izgubljen, piše 24sata.hr, čiji tekst u cijelosti prenosimo.

U noći na subotu, nešto iza 3 sata iza ponoći, u prometnoj nesreći na Podravskoj magistrali, na izlasku iz Kladara prema Kloštru Podravskom, 18-godišnji L. K. iz Kalinovca je na ravnom dijelu ceste izgubio kontrolu nad Ford Escortom i nakon vožnje po polju udario u putni most.

Potom se vozilo prevrnulo na krov, a 23-godišnji Davor Grčić iz Virja je poginuo. Vozač, koji je nedavno položio vozački ispit i njegova dvojica vršnjaka su prošli s lakšim ozljedama.

Policija je uhitila vozača, kojemu je izmjereno 1,78 promila. U cijeli slučaj će se uključiti odvjetništvo, koje bi moglo zatražiti od suca istrage pritvor za pijanog mladića.

Iz roditeljske kuće pokojnog Davora krik i plač je dopirao do ulice. Nešto prije 11 sati u subotu stigao je i otac pokojnog mladića, koji vozi kamion na međunarodnim linijama i strašna tragedija ga je dočekala za volanom. U obitelji nisu željeli komentirati tragediju.

Koliko smo uspjeli rekonstruirati tragediju, Davor i njegov 18-godišnji sumještanin su bili u kafiću u Virju. Nešto iza 1 sat iza ponoći u kafić su došla dvojica mladića – vozač L. K. i njegov vršnjak koji iz Kalinovca.

Potom su sva četvorica sjela u Ford i uputili se u noćni provod u Pitomaču. Tamo su ostali neko vrijeme u lokalu Tena, od kud su krenuli kući. Nisu prošli ni 10 kilometara i na izlazu iz Kladra prema Kloštru Podravskom sletjeli su s ceste.

Prema tragovima koji su vidljivi, po izlasku iz zavoja vozilo je zahvatilo bankinu i po poljskoj grabi uz cestu je nakon nekih 80-tak metara prvo prošlo preko jednog zemljanog mosta, da bi se nakon udarca u drugi putni most zaustavilo na krovu.

Prije dolaska u Virje, vozač L. K. je sa svojim vršnjakom i još dvojicom poznanika bio u lokalnoj gostionici u Kalinovcu. Došli su pijani nešto prije 23 sata. Djelatnica im je uskratila drugu rundu vidjevši da su pijani. 

Pretpostavlja se da su negdje još ‘utukli’ vrijeme prije nego su vozač i njegov sumještanin stigli u kafić u Virju i zajedno sa Grčićem i poznanikom iz Virja, također starim 18 godina krenuli za Pitomaču, zaključuje se u tekstu 24sata.hr