Home Kultura Širokobriježanka zaplovila u labirinte ljudske osobnosti

Širokobriježanka zaplovila u labirinte ljudske osobnosti

SHARE

Posljednji uradak pjesnikinje, književnice, kazališne i kulturne djelatnice Sanijele Matković, čije se pjesme prepoznaju po izraženoj sklonosti duhovnom promišljanju stvarnosti, je roman ”Uvala od lavande” u izdanju širokobriješkog ogranka Matice hrvatske.

Nakon niza od šest knjiga duhovne, ljubavne i zavičajne poezije (”Otisak srca” (2010.), ”Partiture sna” (2011.), ”Panta Rei” (2013.), ”U susret Riječi” (2013.), ”Mističnim tragom suze” (2017.) i ”Transkripti u kamenu” (2018.)) te dramskih tekstova koje je u razdoblju od 2000. do 2014. režirala u izvedbi Amaterskog kazališta ”Didak” iz Širokog Brijega, ova svestrana kulturna djelatnica romanom ”Uvala od lavande” pravi prijelaz iz poezije u najopširniju proznu književnu vrstu i zaokružuje ciklus od sedam knjiga.

”Roman je bio svojevrsni izazov za mene, pisan je u muškom licu. Uvala od lavande govori o lažnom identitetu i labirintima ljudske osobnosti, odnosno o komunikaciji u stvarnom i virtualnom svijetu. Uloge su osmišljene na način da se svatko može pronaći”, otkriva Sanijela Matković u razgovoru za Bljesak.info.

”Poezija je moja prva ljubav. No, mnoštvo je kreativnih izazova u književnosti. Završila sam i drugi roman, a imam i dva nova materijala u pripremi”, dodaje ona.

Sanijela Matković, po zanimanju diplomirana profesorica vjeronauka i etike, svojim vrijednim i stručnim radom zavrijedila je članstvo u širokobriješkom ogranku Matice hrvatske, Društvu hrvatskih književnika, Društvu hrvatskih književnika Herceg Bosne te PEN-u BiH, piše Bljesak.info

Bljesak.info - Sanijela Matković uskoro objavljuje prvi roman o labirintima ljudske osobnosti