Home Crna kronika ČOVJEK KOJI JE NOKAUTIRAO MAMIĆA NASRNUO I NA PREDSJEDNIKA HHO-A: Ivan Zvonimir...

ČOVJEK KOJI JE NOKAUTIRAO MAMIĆA NASRNUO I NA PREDSJEDNIKA HHO-A: Ivan Zvonimir Čičak napadnut na trajektu

SHARE

Prema izvješću Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava, njihov predsjednik Ivan Zvonimir Čičak napadnut je tijekom putovanja s otoka Brača na utakmicu HNK Hajduk – NK Rudeš na trajektu Supetar- Split.

“Napadač je pokušao Čička fizički napasti u dva navrata, ali su ga spriječili nazočni putnici. Od putnika HHO saznaje da je napadač bila ista osoba koja je prošle godine u Bolu na otoku Braču u more bacila Zdravka Mamića, ugrozivši život poznatog nogometnog djelatnika, pišu Sportske novosti i dodaju: “Riječ je o Domagoju Iveliću(zvani Domić). Predsjednik HHO-a telefonom je o incidentu iz Splita obavijestio dežurnog službenika policije na otoku Braču.”

Siledžijsko ponašanje

“To je samo nastavak siledžijskog ponašanja dijela ekstremistički nastrojenih navijača Hajduka. Na žalost, ono se potpuno uklapa u ponašanje pojedinih čelnika Hajduka koji se nisu u stanju odlučno obračunati s takvim patološkim ispadima tzv. navijača. Nije to učinio bivši predsjednik uprave Hajduka, Kos, kojemu su čak prijetili igrači, a neke, kao što je poznato, fizički napali u samom središtu Splita”, stoji u napomeni HHO-a pa slijedi:

“Ni nova se Uprava nije do sada jasno postavila prema ovom skandaloznom ponašanju, pa očekujemo da predsjednik Huljaj jasno zauzme stav o ovakvom divljanju i prijetnjama, a s kojim se velika većina Hajduku odanih navijača ne slaže, a s pravom i boji suprotstaviti”, piše Net.hr