Home Zanimljivosti Hrvatska voditeljica nakon otkaza snimila provokativni video životopis

Hrvatska voditeljica nakon otkaza snimila provokativni video životopis

SHARE

Nezaposleni ste i tražite novi posao? Imate posao, ali niste njime zadovoljni i htjeli biste naći drugi? Vjerojatno poput većine Hrvata šaljete svoj pisani životopis na sve moguće adrese i nadate se najboljem. Upravo to nije željela napraviti radijska voditeljica i spikerica Katarina Moškatelo.

“Iznenadni otkaz, prisilni ulazak u nesiguran svijet freelancea, i vječna borba protiv vjetrenjača odčepili su mi izgleda onu začepljenu kreativnu čakru. Mislim da sam potvrdila što znači izaći iz zone komfora ove sulude 2018. godine”, ispričala je Katarina.

Svi koji su se našli na njenom mjestu, znaju da je to jedna od najstresnijih situacija koje se mogu dogoditi.

“Tata šizi: ‘Isuse, što ćeš sada’, mama moli duplu krunicu. Frend kaže, prvo si ušminkaj životopis. Ček ček… Budimo realni, kome se to da čitati? Zar nije prošo voz za takve forme. Postajemo predvidljivi, dosadni. Sve nešto kao pratimo zapad, jedemo, šminkamo se i slavimo pred kamerama ali čemu? Zašto svi mi koji želimo promjenu, tražimo izazove i nove poslove ne radimo to malo drugačije? Što imamo izgubiti osim uloženog truda, vremena i nešto love? Ali to ionako nije izgubljeno”, pojasnila je.

Nakon nekoliko dana brainstorminga, shvatila je da joj treba pomoć, a nju je pronašla u ekipi filmaša iz Gunje, za koje kaže da su najluđi i najmarljiviji kreativci koje je upoznala.

“Prva ideja je letjela u koš, pa sam složila drugu, i treću i tako… ahahahaha, djelovalo je kao ‘peace of cake’ onako na prvu, neš ti složiti 2 minute priče o sebi. Ali, bome nije lako pričati o sebi”, kaže.

Tekst i ideja su njeni, a u realizaciji su joj pomogli redatelj Marko Dugonjić, koji je imao premijeru svog filma Selma na Sarajevo film festivalu, snimatelj Marinko Marinkić koji snima novi film “Glas” Ognjena Sviličića te montažer Bojan Perić. Nakon 18 sati snimanja na osam lokacija, više od 10 sati montaže i neprospavanih noći sa izgrizenim noktima i podočnjacima, do zadnje minute montaže nisu bili sigurni jesu li na pravom tragu s autentičnošću, emocijom, činjenicama, dinamikom. No sad može reći da su ponosni na rezultat.

“Dobili smo prvi video CV ove vrste. Je li to rezultat nagaženosti od strane sustava, neslaganja sa stapanjem u masi i nemogućnosti da napredujemo ako nismo nečiji rođak ili spolni partner, ne znam. Znam da nam se ne da više”, kaže.

No osim što joj je želja, jasno, naći posao sebi, Katarina ističe da želi potaknuti i druge da sagledaju realno svoje talente i bez srama stvore nešto slično, predstave se činjenicama i dobiju šansu kakvu zaslužuju te olakšaju budućim poslodavcima i suradnicima odabir.

“Da ok, znam šta ćeš odmah pomisliti, još jedan u nizu pokušaja, ali odmah da ti kažem nije ni blizu. Učeći i radeći na sebi, uz prstohvat birokracije koja nas je redom bacila na koljena i prisilila da napravimo nešto (i zato im hvala, iako nikad nisam mislila da ću to napisati) iskreirali smo koncept životopisa kakav kod nas još ne postoji. Ono što je specifično kod mene jest da sam se ‘ogolila’ – rezultat je to godina radijskog iskustva, tehnika istraživanja vokalnih mogućnosti, suludog otočkog karaktera i glumačkih radionica u studiju Kubus, ali ništa ne bi bilo moguće bez nekoliko pametnih i kreativnih glava te ogromne volje i želje da pomognu. U konačnici nam je cilj da pomognemo tebi. Jer treba ti životopis s kojim ćeš se istaknuti u masi, reći koje su tvoje kvalitete i talenti, i s kojim će se barijera ‘poslodavac – nezaposleni’ srušiti u manje od tri minute”, poručuje.

Ako netko želi krenuti njenim putem, Katarina poručuje da je tu za sva pitanja i pomoć, piše Index.hr