Home Zanimljivosti HOROR! NETKO U JAGODE STAVLJA IGLE ‘Pa tko bi normalan to učinio?’

HOROR! NETKO U JAGODE STAVLJA IGLE ‘Pa tko bi normalan to učinio?’

SHARE

Australijom se širi strah zbog igli koje su se počele pojavljivati u jagodama diljem zemlje, piše BBC. Pronalazak igli za sada je prijavljen u šest saveznih država i teritorija, te je pokrenuta istraga. Ministar zdravstva Greg Hunt rekao je da se radi o vrlo ozbiljnom zločinu i napadu na javnost.

Jedan muškarac završio je u bolnici nakon što je pojeo jagodu u kojoj je bila igla. A neki od trgovca su prestali prodavati australske jagode kao mjeru opreza.

Prvi slučaj zabilježen je prošli tjedan u Queenslandu, a onda su se jagode s iglama počele pojavljvati i na drugim teritorijima, te se vjeruje kako je riječ o kopiranju zločina. Vlasti u Queenslandu ponudile su nagradu od 100.000 australskih dolara za informacije o počinitelju.

“Kako bi itko normalan htio takvim strašnim postupkom ugroziti zdravlje djeteta ili bilo koga drugoga”, zapitala se u subotu premijerka Annastacia Palaszczuk, prenosi Dnevnik.hr.

Prošli tjedan su iz udruge proizvođača jagoda poručili kako su igle u voće smjestili nezadovoljni zaposlenici, međutim iz policije su rekli da je prerano za takva nagađanja.

Zdravstveni dužnosnici Australcima su savjetovali da jagode prije jedenje razrežu.

Uzgajivači su pak izrazili zabrinutost da bi panika, koja se pojavila za vrijeme vrhunca proizvodnje, mogla negativno utjecati na prodaju u industriji vrijednoj oko 130 milijuna australskih dolara godišnje.