Home Crna kronika Izrečena presuda za smrt osobe u prometnoj nesreći kod Mostara

Izrečena presuda za smrt osobe u prometnoj nesreći kod Mostara

SHARE

Županijski sud u Mostaru po ranije potvrđenoj optužnici Županijskog tužiteljstva Hercegovačko – neretvanske županije Mostar, a nakon razmatranja izjave o priznanju krivnje, dana 18.9.2018. godine donio nepravomoćnu presudu kojom je optuženika Vanju Simeunovića iz Sarajeva proglasio krivim i izrekao mu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine, te mu izrekao mjeru sigurnosti zabrane upravljanja prijevoznim sredstvom – motornim vozilom A, A1, B, BE i B1 kategorije u trajanju od tri godine računajući od dana pravomoćnosti presude.

”Naime, Vanja Simeunović je po Optužnici Županijskog tužiteljstva Mostar bio optužen da je dana 25.3.2017. godine, oko 19:30 sati, u mjestu Drežnica, općina Mostar, kao sudionik u prometu na cestama, upravljajući putničkim motornim vozilom marke Audi A5, registracijskih oznaka M93-T-077, krećući se magistralnom cestom M-17 iz smjera Mostara u smjeru Jablanice, s 1,13 promila alkohola u krvi, prouzročio prometnu nezgodu. U toj nezgodi je na licu mjesta smrtno stradao N. D. iz Jablanice, dok su tri osobe zadobile tjelesne ozljede, čime je počinio kazneno djelo ‘Teška kaznena djela protiv sigurnosti javnog prometa’ iz čl. 336 st. 2. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, u svezi s kaznenim djelom ‘Ugrožavanje javnog prometa’ iz čl. 332. st. 1. istog Zakona”, navedeno je iz Ureda glavnog županijskog tužitelja, prenosi Bljesak.info.

Kako se pisalo nakon sudara, stradao je opel corse 21-godišnji Nihad Demirović iz Ostrošca, vozač Corse s kojom se sudario Simeunovićev Audi.