Home Gospodarstvo Ovu prekrasnu cvjećarnu uhljebi iz Porezne zatvorili zbog računa od 10 kuna

Ovu prekrasnu cvjećarnu uhljebi iz Porezne zatvorili zbog računa od 10 kuna

SHARE

U utorak oko 13 sati Porezna uprava, skupa s Carinskom upravom, zapečatila je Cvjetni studio Kala zbog poreznog prekršaja –  kažu da nije izdan račun od 10 kuna.


U cvjećarnicu Kala  6. rujna oko 17,30 sati je došao muškarac i zatražio jedan cvijet margaretu. Nakon što mu je sestra vlasnice Sanje Zagorščak, koja je to poslijepodne radila, zamotala cvijet, muškarac se okrenuo i otišao.

Sanju Zagorščak u razgovoru za Epodravina nije skrivala šok i nevjericu

– Sestra mi je rekla da je odmah počela printati račun, ali je čovjek izašao. Ubrzo se vratio s kolegom koji se predstavio kao inspektor i rekli su da im nije izdan račun. A račun je stajao na pultu – kazala nam je vidno razočarana vlasnica Cvjetnog studija, koji je zapečaćen do 3. listopada.

– U  zapisniku stoji da je iz naplatnog uređaja ispisana kopija računa na 10 kuna, izdana u 17,30 sati. Da bi u istom tom zapisniku, ali dva lista dalje, bilo navedeno kako račun nije izdan – jada  se mlada poduzetnica, koja je za obrt uzela poticaj za samozapošljavanje od Zavoda.

Šokirana ponašanjem nadležnih službi, kaže kako je doista bila blesava što se nije spakirala zajedno sa zaručnikom i otišla u Irsku. Mislila je kako se i u „Lijepoj našoj“ može zaraditi kruh za život, ali će još razmisliti da li će ostati u Hrvatskoj.

Da stvar bude ljepša Sanja je otvorila obrt kao paušalac i nema nikakvog razloga ne izdati račune jer joj je porez ionako unaprijed određen.

Pogledali smo Facebook Cvjetni studio Kala i njihovu WEB stranicu. Izgledaju prekrasno. Pogledajte