Home Crna kronika Mladići kod Zadra ostavili oproštajne poruke: “Pozdrav domovini”

Mladići kod Zadra ostavili oproštajne poruke: “Pozdrav domovini”

SHARE

JUČER su kod Zadra u automobilu pronađena mrtva tijela dvojice mlađih muškaraca. Jedan mladić imao je 22, a drugi 23 godine, a bili su susjedi i najbolji prijatelji. Izvršili su samoubojstvo tako da su se zatvorili u automobil zadarskih registracija u šumi na Musapstanu i u njega sproveli plin iz ispušnog sustava.

Oproštajne poruke

Auto su pomno obložili plastičnim vrećicama. Prije nego što su spojili plastičnu cijev na auspuh i proveli je u auto, pustili su glazbu i napisali oproštajna pisma, javlja Slobodna Dalmacija.

“Pozdrav domovini. Ne da nam se više, bit ćemo vaši čuvari gore na nebu”, napisali su u svojim porukama koje je pronašla policija.

U šumi, u jutarnjim satima, mladiće je pronašao pastir. U automobilu čiji motor je još uvijek radio, ugledao je mladiće. Iz auta je treštala glazba i bio je zaključan iznutra. Pozvao je policiju.

“Još uvijek je pod velikim šokom od onoga što je vidio. Najprije je mislio da je riječ o ljubavnom paru, pa se isprva nije htio ni približavati. No, kako je motor automobila stalno radio uz glasnu muziku, postalo mu je sumnjivo pa je prišao da vidi o čemu se radi.

Šokirao se kad je ugledao cijev koja je iz auspuha išla u automobil. Shvatio je o čemu se radi, no automobil je bio zaključan iznutra, a tijela su bila unutra. Mladići nisu davali znakove života”, ispričala je poznanica Zadranina koji nije mogao komentirati tragediju.

Isplanirano samoubojstvo

“Policija još utvrđuje okolnosti ove tragedije. Možemo reći da je u ovom slučaju isključena bilo kakva mogućnost počinjenja kaznenog djela”, ispričao je Elis Žodan, glasnogovornik zadarske policije. Utvrđeno je da je smrt nastupila nekoliko sati prije dolaska policije.

Mjesto nesreće potvrđuje da su mladići isplanirali dvostruko samoubojstvo.

U autu su pronađene plastične vrećice kojima su začepljeni svi otvori u autu, a na auspuh je bila spojena plastična cijev, dio perilice rublja. Bili su odjeveni u ležernu odjeću sa sunčanim naočalama. Na mjestu nesreće nije pronađen alkohol, a mladići navodno nisu bili ni pod utjecajem opijata.

Mladići u depresiji

Slobodna Dalmacija piše kako su mladići bili u depresiji, a jedan od njih je često na Instagramu objavljivao mjesto na kojem je s prijateljem počinio samoubojstvo.

“Bože, ako umrem mlad, odvedi me u raj, u paklu sam već bio!”, napisao je na svojem Instagram profilu prije tragedije. Ozbiljnije probleme imao je tijekom školovanja, navodno zbog konzumiranja opijata. Posljednjih godina imao je uredno zaposlenje, kao i njegov prijatelj s kojim je odlučio počiniti samoubojstvo.

Prijatelji iz kvarta kažu da su bili dobri mladići.

“Nadam se da ćete svoju dobrotu prinit i na onaj svit, di ćemo svi prije ili kasnije… Samo jedno znajte, da onaj gori uvik uzima dobrotu, a to je naša u vama dvojici. Čuvajte nas, naš kvart, naš grad odozgo, a mi ćemo vam se odužiti tako da vas nikada nećemo zaboraviti…”, napisali su prijatelji na Facebooku.