Home Društvo “Saznala sam da me muž vara i spremila mu ultimativnu osvetu”

“Saznala sam da me muž vara i spremila mu ultimativnu osvetu”

SHARE

KAD JE Marty ostavio otvoren laptop, Mel je slučajno otkrila njegovu tajnu – i odlučila da će mu se osvetiti. Ovo je njezina ispovijest, koju je podijelila za australski Whimn.com.

“Od trena kad smo se upoznali, moj suprug i ja imali smo savršenu vezu – sve dok jednog dana nije dobio promaknuće na poslu. Odjednom, morao je redovito putovati – nekad ga nije bilo tjednima. Njegova tvrtka otvorila je urede u Kanadi, a on je dobio zadatak otvaranja i nadgledanja nove poslovnice.

Znala sam da ćemo se morati više potruditi da održimo vezu jer je to za njega bila sjajna prilika. Marty je uvijek bio usredotočen na novac i znala sam da želi veliku povišicu koja je došla s poslom.

Mislila sam da je naš brak čvrst, da možemo to izdržati

No bila sam u krivu. Bili smo kao i svaki drugi usrani par u usranom braku koji se sruši pod stresom. Tijekom iduće godine smo se udaljili. Mrzila sam ostajati sama toliko dugo i, moram priznati, čak i kad je bio doma, bila sam mrzovoljna i kritična.

Jednostavno se nisam mogla riješiti osjećaja boli i napuštanja. S druge strane, Marty je napravio jako malo kako bi se ja osjećala bolje, odnosno kako bi premostio fizičku i emocionalnu udaljenost između nas.

Kad je bio doma, počeo je provoditi puno vremena na računalu. Rekao je da ima puno posla, no znala sam da je više od toga. Izbjegavao je razgovarati sa mnom. Ono što nisam shvatila je da imam veći problem.

Pokušala sam mu predložiti bračno savjetovanje, no on je inzistirao na tome da je sve u redu. Rekao je kako je posljednja stvar koja mu treba nakon što ga dugo nije bilo doma da vrijeme provodi u savjetovalištu. Ostavila sam ga na miru.

No jedne večeri zaspao je s laptopom u krilu na krevetu. Ja sam gledala TV u drugoj sobi, no kad sam došla zatvoriti laptop, vidjela sam poruku na ekranu. U njoj je pisalo: “Fališ mi, požuri doma, xxx.”

U tom trenu, znala sam da je naš zajednički život gotov, i unatoč činjenici što smo se udaljili, bila sam potpuno shrvana. Pažljivo sam uzela laptop i odnijela ga u drugu sobu gdje sam nastavila čitati poruke – dopisivali su se mjesecima.

Ispostavilo se da Marty nije imao samo aferu – on je u Kanadi živio sa ženom po imenu Chantal. Nisam znala koliko je trajalo, no bilo je dovoljno dugo da razgovaraju o zarukama.

Kako je planirao to napraviti zbilja ne znam – još uvijek bio je “sretno” oženjen sa mnom.

Bila sam toliko bijesna da mi se tijelo treslo

No znala sam da je osveta jelo koje se najbolje servira hladno. Trebalo mi je vremena. Prva ideja bila mi je da se čujem s tom njegovom djevojkom i kažem joj sve o životu u Australiji, no to je bilo prejednostavno.

Htjela sam ga udariti ondje gdje sam znala da će zbilja boljeti – po džepu.

Tjedan dana kasnije, kad je odlazio na još jednu sesiju u Kanadu, poljubila sam ga i nasmijala se. Znala sam što ću napraviti. Na dan kad je otišao kontaktirala sam trgovca nekretninama i rekla mu da želim brzo prodati kuću – ispod cijene kako bi osigurala brzu prodaju.

Živjeli smo u predivnoj kući s bazenom u bogatom predgrađu. Još bolje, kuća je bila na moje ime – odluka koju je Marty donio zbog “poreznih povlastica”, a koju ja nisam razumjela. No ništa me nije moglo zaustaviti.

Mladi par kojem sam prodala kuću nije mogao vjerovati kakvu ponudu su dobili.

Nisam mu rekla ništa

U međuvremenu, nastavila sam mu povremeno odgovarati na mailove kao da se ništa nije dogodilo. No otvorila sam posebni bankovni račun kako bi spremila svoju polovicu od prodaje. Njegova polovica sjela je na naš zajednički račun šest tjedana kasnije – bilo je to na dan prije nego je Marty stigao kući.

Nisam bila tamo da vidim što se dogodilo kad je stigao i pronašao strance u kući – bila sam na krstarenju s prijateljicama. No mogu zamisliti da je bio poprilično iznenađen što njegov voljeni dom sad pripada Joshu i Tamari – i imali su papire da to dokažu.

Dijelim ovu priču, ne zato što sam ponosna na ono što sam napravila, već zato što želim da žene razumiju da uvijek imaju moć, čak i kad se zbog muškarca osjećaju kao govno. I zato što ne želim da itko misli da mora trpjeti lažljivu zmiju.

Marty se otad preselio u Kanadu kako bi bio sa svojom djevojkom. Nije me još kontaktirao u vezi razvoda. Ja kažem: Samo daj!”