Home Crna kronika LJUBAVNI PAR IZ PAKLA: Kirurg i njegova djevojka zavodili, drogirali i silovali...

LJUBAVNI PAR IZ PAKLA: Kirurg i njegova djevojka zavodili, drogirali i silovali žene: ‘Pronašli smo tisuće videosnimki’

SHARE

Kalifornijski ortopedski kirurg iz Newport Beacha osumnjičen je zajedno sa svojom djevojkom za dva slučaja seksualnog nasilja i iskorištavanja, a također se sumnja da su počinili mnoštvo silovanja uz pomoć droga, izvještava BBC.

Nakon što su 38-godišnjeg kirurga Granta Williama Robicheauxa i njegovu 31-godišnju djevojku Cerissu Lauru Riley uhitili prošle srijede zbog napada na dvije žene koje su 2016. godine upoznali u baru i restoranu, na njihovim mobitelima pronađeno je tisuće video materijala potencijalnih žrtvi čiji se identitet još utvđuje.

S obzirom da su izgledali pristojno žrtve su se osjećale sigurno, rekao je odvjetnik Tony Rackauckas.

Koristili dobar izgled i šarm kako bi namamili žrtve

“Vjerujemo da su optuženici koristili svoj dobar izgled i šarm da bi smanjili inhibicije potencijalne žrtve”, rekao je Rackauckas te dodao na postoji nekoliko video snimki na kojima se nesretne žene čine toliko opijene da nisu imale sposobnost odlučivanja i pristajanja.

Zajedno s djevojkom obično bi upoznavao buduće žrtve u barovima ili restoranima, drogirao ih ili napio te nakon toga dovodio u svoj stan gdje se odvijalo seksualno nasilje.

Tako su jednu 32-godišnju ženu upoznali u restoranu, pozvali je na tulum na brodu te je potom silovali u njegovu stanu. Kada je prijavila slučaj policiji, nakon testiranja se ispostavilo da je pozitivna na mnoštvo nespecificiranih droga.

Drugu su ženu željeli seksualno iskoristiti nakon što su je napili u jednom baru. Kad je izgubila svijest odveli su je u stan, no počela je vrištati kada se probudila pa su susjedi pozvali policiju u pomoć.

U kirurgovu stanu pronađene su veće količine droga

Nakon pretresa kirurgova stana u siječnju 2018. godine pronađene su velike količine kokaina, ekstazija, gljiva te GHB-a, droge koja poznata upravo po silovanjima. Također, pronađene su dvije neregistrirane poluautomatske puške, četiri vatrena oružja i streljivo.

Inače, par je bio posjetitelj glazbenih i umjetničkih festivala poput “Burning Man” i festival elektronske glazbe “Splash House Festival”.

“Svi smo čuli za vuka obučenog u odjeću ovce”, rekao je odvjetnik Rackauckas te dodao da vuk može biti odjeven poput doktora, a može biti i prelijepa žena.

Oboje su pušteni na slobodu uz jamstvo od 100 tisuća dolara pojedinačno, a ako budu osuđeni, doktora čeka 40 godina a njegovu djevojku 30 godina zatvora, piše Net.hr