Home Crna kronika Sud u Ljubuškom donio odluku: Pušten osumnjičeni za razbojništvo

Sud u Ljubuškom donio odluku: Pušten osumnjičeni za razbojništvo

SHARE

Kako je za portal Grude Online potvrđeno iz  Županijskog tužiteljstva ŽZH, sutkinja je za prethodni postupak Općinskog suda u Ljubuškom odbila je prijedlog Županijskog tužiteljstva u Širokom Brijegu kojim je predloženo određivanje pritvora S.Č. (32) iz Gruda zbog kaznenog djela razbojništava i lake tjelesne ozljede.

Županijsko tužiteljstvo će uložiti žalbu na navedenu odluku, tražeći da se osumnjičenom S.Č. odredit pritvor zbog bojazni da će osumnjičenik boravkom na slobodi ponovno počiniti isto ili slično kazneno djelo.

Osumnjičeni je dana 14.9.208. godine u poslijepodnevnim satima u mjestu Rupine, općina Grude, u alkoholiziranom stanju, izvršio razbojništvo nad 84-godišnjakom i nanio mu lake tjelesne ozljede, izjavio je za portal Grude Online Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH.

S.Č. je znajući da starac živi sam i da u blizini njegove kuće nema susjeda, te da je kao takav bespomoćan, došao je u obiteljsku kuću V.Č., te mu uzvišenim tonom rekao daj pare, daj odma, a zatim ga je počeo daviti i udarati šakama u glavu. Kad je oštećeni pao na pod ušao je u sobu gdje je pronašao i uzeo novac u kovanicama različitih valuta i apoena i udaljio se u smjeru Gruda.