Home Zanimljivosti NACIST SA ‘SIEG HEIL’ TETOVAŽOM I OPASNOM DIJAGNOZOM U PRIME TIME TERMINU:...

NACIST SA ‘SIEG HEIL’ TETOVAŽOM I OPASNOM DIJAGNOZOM U PRIME TIME TERMINU: Je li Nemeš bio u pravu?

SHARE

Nakon što se u javnosti pojavila informacija da je jedan od kandidata reality showa “Farma”, Srećko Vučić, protagonist dokumentarca “Srećko – ludi branitelj”, čovjek s nekoliko psihijatrijskih dijagnoza te gigantskom tetovažom “Sieg Heil” preko prsa, od Nove TV novinari su tražili da pojasne kako su birali kandidate, odnosno kakva su testiranja prolazili prije odabira, no zanimalo ih je i kako struka gleda na ovu skandaloznu situaciju.

Za mišljenje su novinari Net.hr portala upitali profesoricu novinarske etike na zagrebačkom FPZG, Gordanu Vilović.

“Strašno je da se produkcija upušta u nešto što može eskalirati. Ne čini mi se da je dobro imati tamo tempiranu bombu. Ili pak sad svi reality showovi imaju tempirane bombe kako bi se o njima više pisalo i kako bi im gledanost rasla. To je očito neki trend u stalnom porastu i ja sam užasnuta’, rekla nam je profesorica Vilović.

Tempirana bomba?

U svom očitovanju na pitanje po kojem principu su birali kandidate za sudjelovanje u reality showu, odnosno kakve su provjere prolazili, s Nove TV su poručili kako nije bilo prepreka za ulazak Srećka Vučića u show.

“Prije ulaska na Farmu natjecatelji produkciji showa dostavljaju liječničku potvrdu o psihofizičkom stanju i potvrdu o nekažnjavanju. Nakon osnovnog testiranja, po potrebi produkcija se dodatno savjetuje s liječnicima i psiholozima. Navedeni je kandidat  prošao  sva potrebna dodatna testiranja. Na temelju priložene liječničke dokumentacije  kandidat je prošao niz dodatnih testiranja te je produkcija slijedom toga i savjetovanja s liječnicima i psiholozima donijela odluku da ne postoji nikakva prepreka za ulazak u show. Nova TV brine o sigurnosti natjecatelja svih svojih showova.  Osim zaštitara na samom imanju, u blizini se nalaze i producentski tim te dežurne liječničke ekipe koje vrše nadzor na tjednoj bazi i u svakom trenutku su spremne po potrebi intervenirati u raznim situacijama u kojima se kandidati mogu naći kao i pružiti potrebne terapije svim kandidatima tijekom boravka na Farmi”, rečeno  je s Nove TV.

“Dođe mi da potučem pola sela”

O priči Srećka Vučića, čovjeka koji je prošao težak ratni put te od tog doba vuče teške posljedice, fizičke i psihičke, napravljen je i dokumentarni film “Srećko – ludi branitelj”.

U njemu je govorio o svojim problemima, dijagnozama i liječenju na psihijatriji.

“Znači ako ti ja kažem da odeš po kruv, ima da ideš odma ili ću te razbit… Snižena tolerancija na frustraciju, povremene agresivne i autoagresivne funkcije. Što će ti reć, da mi nekad dođe da uzmem kalašnjikov, tu potučem pola sela i zadnji metak ostavim za sebe”, rekao je Srećko u filmu, piše Net.hr

Inače, nedavno je još jedan poznati sudionik realityja iz regije, Nikola Nemešević Nemeš (28) koji se proslavio sudjelovanjem u Big Brotheru dao zanimljivu izjavu.

Kada su ga pitali bi li opet ušao u Big Brother, on je odgovorio; “Evo uspješno odbijam pozive za sve moguće realityje već sedam godina. To je sve otišlo kvragu, više ništa nije taboo, mislim da se samo čeka ubojstvo u realityju” kazao je Nemeš.