Home Crna kronika OVA SNIMKA ĆE VAS ŠOKIRATI: Majka prodala svoju bebu za 80 KM!

OVA SNIMKA ĆE VAS ŠOKIRATI: Majka prodala svoju bebu za 80 KM!

SHARE

Snimka sigurnosnih kamera prikazuje izbezumljenu majku Inu Petrovu kako drži svoju devet dana staru kćerku na aerodromu Omsk u Rusiji.

Ona šeta okolo s bebom u rukama, znajući da provodi posljednje sekunde s njom, piše “Daily mail”.

Nezaposlena slikarica u jednom trenutku okreće se ka Nataliji Ždanovoj (43), koja je doletjela iz Sankt Peterburga da bi uzela bebu. Petrova nakon toga ljubi bebu koja je umotana u deku i predaje je Nataliji, prenosi “Telegraf.rs”.

Ždanova je potom iskoristila lažni izvod iz matične knjige rođenih, u kojem je ona navedena kao majka bebe, prolazi osiguranje na aerodromu i vraća se u svoj rodni grad.

Na snimci, koju je objavio Istražni komitet, vidi se neutješna majka kako briše suze s lica. Petrova je kasnije priznala kako je “bila histerična kada je predala bebu”.

alt

Petrova je priznala da se kaje zbog svog postupka i da bi voljela kada bi mogla vratiti vrijeme unazad. Ždanova je Petrovoj dala 40 eura za bebu, piše “Daily mail”.

Istražitelji su rekli kako je žena koja je kupila dijete, “Ždanova bila očajna i željela je još jedno dijete, nakon što je njen odrasli sin napustio obiteljski dom”.

Ona je objavila oglas u kojem je navela da želi usvojiti dijete.

– Moj muž i ja bismo voljeli dobiti bebu staru do tri mjeseca. Svi dokumenti za usvajanje su spremni. Molim vas, pošaljite privatnu poruku za detalje, djevojke drage, pomozite – napisala je u oglasu. Ubrzo je stigao odgovor Petrove.

– Voljela bih da usvojite moju kćerku jer ja nisam u mogućnosti da je odgajam – napisala je ona.

Sada su obje žene uhićene i pokrenuta je kaznena istraga u skladu sa zakonima o trgovini djecom u Rusiji. Svakoj prijeti po 10 godina zatvora.