Home Šport Pročitajte intervju s Ljubušakom kojem se ovih dana klanja čitav Zagreb

Pročitajte intervju s Ljubušakom kojem se ovih dana klanja čitav Zagreb

SHARE

U napadu zabije osam golova s lijevoga krila, a u obrani “istuče” pola vanjske linije ponajbolje momčadi svijeta. E to zvuči kao igrač koji je – kompletan paket. A takvim se pokazuje David Mandić, jedan od junaka pobjede 31-29 PPD Zagreba kod Flensburga.

Mnogi su vjerojatno podizali obrve u čudu gledajući tog do jučer anonimnoga klinca, koji neumorno trpa gol Flensburga, osam puta iz devet pokušaja. I igra sjajnu obranu, i to na halfu, poziciji s koje se ide na najbolje protivničke šutere. Ovaj mladi iz Ljubuškog tip je igrača kakvog dugo nismo imali u hrvatskom rukometu. Iako, pamtimo jednoga…

Ćavara sam gledao na YouTubeu

– Idoli? Ha, puno sam gledao kako je igrao legendarni Pako Ćavar. Nisam ga baš stigao gledati uživo, tad sam još bio dijete, ali pregledao sam sve na YouTubeu, vidio da je igrao i napad i obranu… Kažu mi da malo podsjećam na njega, što mi je vrlo drago čuti. Volio bih izrasti u takvoga igrača – kaže nam 21-godišnji David, koji je ljetos bio u zlatnoj reprezentaciji na Mediteranskim igrama.

Držali smo ih u šaci

Lino Červar imao ga je prilike upoznati kroz tu akciju, a suradnja se nastavlja i u klubu. Na obostrano zadovoljstvo, jer Lino očito gradi ozbiljnu momčad, ma koliko ona bila mlada, a Mandić se brzo prometnuo u jednog od ključnih igrača.

– Je, momčad je mlađa i manje iskusna nego lani, ali vidite da smo dobri. Nama mlađima puno pomažu Bičanić i Horvat, obojica su sjajni momci, a svi zajedno dajemo svoj maksimum – kaže skromni Mandić, koji takav ostaje i kad je riječ o najboljoj utakmici karijere.

– Protiv Szegeda sam prvi put zaigrao u Ligi prvaka, bio je to moj debi, što se i vidjelo na terenu. Sad sam se opustio i pokazao što mogu – istaknuo je Mandić pa nastavio:

– Ne bih rekao da smo iznenadili sami sebe. Jednostavno, jako dobro smo se pripremili, analizirali ih i pronašli njihove slabosti. Držali smo ih u šaci svih 60 minuta i zasluženo dobili utakmicu, što je posebno važno nakon onog nezasluženog poraza od Szegeda u prvom kolu.

Malo će David imati vremena za odmor, već u nedjelju je u gostima kod Vojvodine, pa slijedi PSG u Areni u subotu, pa Metalurg, Skjern… Malo je vremena za bilo kakve “slobodne aktivnosti”.

– Došao sam iz manjeg mjesta u grad poput Zagreba, ali nije mi trebalo dugo da se prilagodim. Imam ovdje i puno rođaka, na raspolaganju mi je klupski automobil… Za početak, ne može bolje – zaključio je Mandić, nova snaga Zagreba, a ubrzo i hrvatske reprezentacije…