Home Crna kronika Naručila patike na internetu za 50, a skinulo joj s računa 1.400...

Naručila patike na internetu za 50, a skinulo joj s računa 1.400 KM

SHARE

Jedna 40-godišnja iz Duge Rese u Hrvatskoj, lakomisleno je nasjela na internetsku podvalu. Željela je kupiti patike sinu, registrovala se na stranici koju je vidjela u internet oglasu te ih kupila bankovnom karticom za 25 ecra (oko 50 KM).

Međutim, neugodno se iznenadila kada je primijetila da joj je s računa u više navrata nestaje novac bez njenog odobrenja, piše portal 24sata.hr.

“Kod opcije plaćanja nudili su samo platne kartice. Lakomisleno sam unijela broj kartice tekućeg računa i autorizirala kupnju u vrijednosti 25 eura. Na e-mail sam dobila poruku da je moja narudžba u obradi i da je plaćanje uspješno provedeno. Uskoro sam primijetila da na računu nedostaje novac, odnosno da ima transakcija koje nisam autorizirala”, rekla je za “24sata” 40-godišnja žena.

“Zvala sam banku zbog sumnje u neovlaštene transakcije te su mi rekli da napišem reklamaciju i da im je dostavim. Kako su mi i dalje skidali novac, 1.200 kuna (oko 300 KM), pa 600 kuna (oko 150 KM), banku sam tražila da blokira karticu i ne odobrava transakcije. Sve sam prijavila policiji. Prije blokade na računu je bilo u rezervaciji još 3.200 kuna (oko 800 KM). U malo više od tjedan dana kroz 15 transakcija skinuli su mi s računa 5.500 kuna (oko 1.400 KM). Na sreću, pravovremeno sam reagirala i banka mi je vratila sav novac osim inicijalne kupnje koju sam autorizirala”, rekla je Dugorešanka koja povremeno kupuje preko interneta, ali inače koristi “PayPal”.