Home Crna kronika Ni “O” od otmice: Ipak lažni navodi i optužbe o pokušajima...

Ni “O” od otmice: Ipak lažni navodi i optužbe o pokušajima otmice djece u Imotskoj krajini!

SHARE

Jučer poslije podne opet panika među roditeljima.Po društvenim mrežama pojavile se priče o još jednom pokušaju otmice djece.Prije nekoliko dana u Runovićima,jučer oko 16 sati u ulici Bruna Bušića u Imotskom.Dapače, tema sinoćnjih razgovora po gradu upravo je bila”pokušaj otmice jednog dječaka”.Užarili su se i mobiteli osoba,koje bi nešto trebalo i više znati o tome. A kada je došla i vijest da je u policijsku postaju u Imotskom na obavijesni razgovor pozvan jedan muškarac,priča je poprimila i dramatične konotacije.

Dakako,naš zadatak je bio provjeriti sve i napisati ono što će reći policija,te to prenijeti javnosti. A prava istina je slijedeća. Krenimo od Runovića .Evo što o tome kaže glasnogovornica Policijske uprave Splitsko-dalmatinske Antonela Lolić koju smo zamolili za objašnjenje.

“Za Runoviće nismo imali nikakvu dojavu,već javni pogovor. Po njemu smo krenuli u istraživanje i do ovoga trenutka nismo utvrdili da bi bilo elemenata kaznenog djela. Obavili smo i tu razgovore,ali,ponavljam,nema elemenata kaznenog djela.

Što se tiče ovoga događaja od petka poslije podne,odmah smo se maksimalno angažirali i provjerili sve navode.Policijski službenici su utvrdili o kome se radi i osoba je bila pozvana na obavijesni razgovor.Znači,nije bilo nikakve potrebe da se nekoga uhićuje,već je pozvana na razgovor u policijsku postaju u Imotskom.Uključili smo specijalizirane policijske službenike i nakon detaljnog razgovora  utvrdili da nema kaznenog djela. Nama je svaka dojava važna i po njoj postupamo,ali u ovom slučaju zaista nema nikakvih elemenata kaznenog djela” riječi su Antonele Lolić.

Ono što doznajemo dvojici dječaka koji su pješke prolazili ulicom,neki muškarac je nešto dobacio,oni su se prepali,rekli roditeljima i roditelji su odgovorno postupili obavijestivši policiju.Vjerojatno potaknuti pričama iz Runovića sigurno da su i prisutne tenzije,pa se puhalo i na hladno,što je svakako u redu s obzirom na činjenicu da su djeca u pitanju.

Imotska policija promtno je reagirala i u vrlo kratkom roku osoba dovedena u priču oko navodne otmice je locirana i pozvana na razgovor u PP Imotski.

“Maksimalno smo se angažirali kako bi riješili ovaj slučaj.Mogu istaknuti da je stanje sigurnosti kako u Imotskoj krajini, tako i u našem gradu na visokoj razini i da građani mogu biti sigurni.Isto tako i njihova suradnja s policijom od obostrane je koristi”, istaknuo je načelnik PP Imotski Tihomir Nenadić.