Home Crna kronika Zaplet u slučaju ubijenog Davida: Uhićen informatičar, zašto je rezao snimke?

Zaplet u slučaju ubijenog Davida: Uhićen informatičar, zašto je rezao snimke?

SHARE

Državno odvjetništvo u Banjoj Luci odredilo je pritvor računalnom stručnjaku koji je nakon smrti mladića Davida Dragičevića naknadno brisao snimke videonadzora s jednoga objekta, što pojačava tvrdnje Davidova oca kako se radilo o ubojstvu te prikrivanju istrage iz ožujka ove godine zbog čega se više mjeseci prosvjeduje u središtu Banje Luke, izvijestili su u subotu mediji u BiH.

Uhićena je osoba inicijala A.K., naveli su iz Državnog odvjetništva u Banjoj Luci, a medijima je odvjetnik Duško Tomić, koji je član međunarodnog tima za istragu ovoga slučaja, otkrio kako se radi o Alenu Kukiću, inženjeru elektrotehnike koji je zaposlen u telekom kompaniji M’tel. Državno odvjetništvo je potvrdilo kako je Kukiću nakon ispitivanja određen jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je počinio kazneno djelo pomoć počinitelju nakon kaznenog djela. Pritvor je naložen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ”uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove”.

Priznao da je rezao snimke?

Kontroverzni novinar Slobodan Vasković, koji od početka piše o ovome slučaju ističući da je Davor, otac Davida Dragičevića, u pravu kada tvrdi da se radi o ubojstvu i prikrivanju dokaza, u posljednjoj objavi na svom blogu otkrio je i dijelove iskaza računalnog stručnjaka Kukića u državnom odvjetništvu. Kukić je prema tim navodima potvrdio da je skinuo videozapise s jednoga objekta nedaleko od kuće u kojoj živi na prijenosnu memoriju po molbi susjeda Đorđa Rađena, koji je nakon toga zatražio da izbriše taj sadržaj s računala i njemu preda videozapise.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Rađen je Kukiću objasnio da je taj videozapis bitan kako bi pokušao otkriti tko mu je navodno opljačkao kuću u kojoj živi u noći u kojoj je nestao nesretni David Dragičević. Rađen je, naime, policiji 18. ožujka ove godine prijavio da mu je opljačkana kuća, a istoga dana je nestanak sina prijavio i Davor Dragičević. U iskazu policiji Rađen je Davida Dragičevića opisao kao klošara koji bi mogao biti povezan s navodnom pljačkom. Prema medijskim navodima, Rađen i njegova supruga kasnije nisu prošli poligrafsko ispitivanje vezano za okolnosti stradanja Davida Dragičevića.

Je li na pomolu zaokret?

Prvo uhićenje u Banjoj Luci nagovještaj je zaokreta u slučaju koji je zbog upornosti Davora Dragičevića zadobio potporu javnosti iz BiH i cijele regije. Dragičević za prikrivanje ubojstva svoga sina tereti i visoke policijske dužnosnike ovoga entiteta, ministra unutarnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača i ravnatelja policije Davora Ćuluma, te je ustvrdio kako su mladića Davida oteli, mučili i ubili pripadnici MUP-a Republike Srpske. Policija te navode opovrgava, piše Index.hr