Home Crna kronika Evo kako je krenula priča o pokušajima otmice koja se širi Hercegovinom...

Evo kako je krenula priča o pokušajima otmice koja se širi Hercegovinom i Imotskom krajinom: “Muškarac je dobacio nešto dječacima…”

SHARE

Tijekom petka poslijepodne zavladala je opet panika među roditeljima u Imotskom. Po društvenim mrežama pojavile se priče o još jednom pokušaju otmice djece. Prije nekoliko dana u Runovićima, u ulici Bruna Bušića u Imotskom. Dapače, tema razgovora po gradu upravo je bila”pokušaj otmice jednog dječaka”.

Užarili su se i mobiteli osoba, koje bi nešto trebalo i više znati o tome. A kada je došla i vijest da je u policijsku postaju u Imotskom na obavijesni razgovor pozvan jedan muškarac,priča je poprimila i dramatične konotacije, javlja Radio Imotski.

Prava istina je sljedeća. Krenimo od Runovića. Evo što o tome kaže glasnogovornica Policijske uprave Splitsko-dalmatinske Antonela Lolić.

“Za Runoviće nismo imali nikakvu dojavu, već javni pogovor. Po njemu smo krenuli u istraživanje i do ovoga trenutka nismo utvrdili da bi bilo elemenata kaznenog djela. Obavili smo i tu razgovore, ali, ponavljam, nema elemenata kaznenog djela.

Što se tiče ovoga događaja od petka poslije podne, odmah smo se maksimalno angažirali i provjerili sve navode. Policijski službenici su utvrdili o kome se radi i osoba je bila pozvana na obavijesni razgovor.

Znači, nije bilo nikakve potrebe da se nekoga uhićuje, već je pozvana na razgovor u policijsku postaju u Imotskom. Uključili smo specijalizirane policijske službenike i nakon detaljnog razgovora utvrdili da nema kaznenog djela.

Nama je svaka dojava važna i po njoj postupamo, ali u ovom slučaju zaista nema nikakvih elemenata kaznenog djela” rekla je Antonela Lolić. Ono što doznaje Radio Imotski, dvojici dječaka koji su pješke prolazili ulicom, neki muškarac je nešto dobacio, oni su se prepali, rekli roditeljima i roditelji su odgovorno postupili obavijestivši policiju.

Vjerojatno potaknuti pričama iz Runovića sigurno da su i prisutne tenzije, pa se puhalo i na hladno, što je svakako u redu s obzirom na činjenicu da su djeca u pitanju.

Imotska policija promptno je reagirala i u vrlo kratkom roku osoba dovedena u priču oko navodne otmice je locirana i pozvana na razgovor u PP Imotski.

Maksimalno smo se angažirali kako bi riješili ovaj slučaj.

Mogu istaknuti da je stanje sigurnosti kako u Imotskoj krajini, tako i u našem gradu na visokoj razini i da građani mogu biti sigurni. Isto tako i njihova suradnja s policijom od obostrane je koristi, istaknuo je načelnik PP Imotski Tihomir Nenadić u razgovoru za Radio Imotski.

Pokušaj otmice prijavljen je I u Sovićima. Kako neslužbeno doznaje portal Grude Online, dvojica muškaraca pozvala su djevojčicu u automobil, ali je djevojčica pobjegla i sve ispričala kod kuće. Slučaj je prijavljen policiji.