Home Šport Iako sam otišao iz Ljubuškog, pratim kako igraju, moja poruka im je...

Iako sam otišao iz Ljubuškog, pratim kako igraju, moja poruka im je da rade na sebi, da se trude i ginu na terenu

SHARE

Uvijek snažni rukometni klub Zagreb od ovog ljeta ima novi, mladi tim, ali koji je već pokazao da je to grupa vrlo talentiranih igrača koja je sposobna napraviti rezultate poput prošlotjedne pobjede u Flensburgu nad istoimenim njemačkim prvakom (31:29).

U tom sastavu su čak petorica rukometaša iz Bosne i Hercegovine – Senjamin Burić (pivot), Josip Ereš (desno krilo), Matej Hrstić (lijevi bek), David Mandić (lijevo krilo) i Filip Vistorop (srednji bek).

Velika podrška 

Prva četvorica su prošla školu ljubuškog Izviđača, s tim da je Burić Maglajlija, a ostala trojica su Ljubušaci, dok je Vistorop Mostarac čiji je matični klub Zrinjski. Najduže je u klubu Ereš, koji je tu od ljeta 2016. Godinu poslije priključio mu se Hrstić, dok su ostala trojica u redove prvaka Hrvatske stigla ovog ljeta.

– Svi smo u dobrim međusobnim odnosima i podrška jedni drugima. Hrstić je još ozlijeđen, Ereš sad ne igra mnogo, Vistorop nije uvijek u timu, dok je Burić iskusan i igra dobro. Imao je tu povredu koljena, ali to je sad prošlost i igra punom snagom – govori Mandić.

Iako je jedan od najmlađih (rođen 14. rujna 1997.), upravo David dobiva najveće povjerenje trenera Line Červara, što je kao junak pobjede u utakmici Lige prvaka u Flensburgu (31:29) i opravdao.

Mandić je prije samo nekoliko mjeseci igrao za Izviđač u Premijer ligi BiH, a prošlog tjedna je njemačkom prvaku u gostima zabio osam golova te imao ključnu rolu u obrani.

– Znali smo da će biti teško, ali smo se dobro pripremili, posebno smo obratili pažnju na to kakvu obranu igrati. Vratilo nam se to što smo prethodno nezasluženo izgubili od Pik Szegeda (23:24, op. a.). Imali smo pobjedu u rukama, ali smo je ispustili – govori Mandić.

Posebno ga je nahvalio kapetan Zagreba Zlatko Horvat, koji je istaknuo da bi bio pojačanje bilo kojoj ekipi u Ligi prvaka.

Zlato u Španiji

– Dosta učim od njega… Posebno u napadu, a od Tončija Valčića u obrani. Veoma su bitni za razvoj moje igre – kaže Mandić.

Na ovoljetne pripreme Zagreba stigao je kao zlatni s Hrvatskom na Mediteranskim igrama u Španjolskoj.

– Zato sam se brzo navikao, tu su sve igrači koji su nastupali u Taragoni. S nekima od njih sam igrao i u Izviđaču, a s onim najiskusnijima i u A-reprezentaciji Hrvatske – kaže Mandić.

Trener Lino Červar prepoznao je njegovu talentiranost i dao mu važnu ulogu u timu.

– Stalno igram 45-50 minuta obranu i napad, trener Červar me stvarno forsira. Igra u odbrani je moja prednost, koju posebno cijene. Igram na toj poziciji prednjeg halfa. Nisam mislio da ću toliko igrati, ali vidim da Červar (kao izbornik reprezentacije Hrvatske, op. a.) računa na mene i za Svjetsko prvenstvo pa me i zbog toga forsira u igri – zaključio je Mandić.

Prati Izviđač

– Pratim Izviđač kroz SEHA ligu, ali je najvažnija domaća liga. Moja poruka im je da rade na sebi, da se trude i ginu na terenu, jer to publika u Ljubuškom voli – kaže Mandić, piše Avaz.