Home Politika Kandidat koji je najavio da će ”krasti, ali dati i narodu” ponovo...

Kandidat koji je najavio da će ”krasti, ali dati i narodu” ponovo se oglasio

SHARE

Kandidat za Skupštinu Zeničko-dobojskog županije ispred Pokreta demokratske akcije Bosne i Hercegovine Evelin Bitić javnosti se obratio s porukom da se kandidovao kako bi zaradio novac jer je to najbolji način da se zaradi.

Bitić je u svom obraćanju javnosti preko svog službenog Facebook profila napisao post u kojem je “otvorio dušu” pa vjerojatno napisao ono što je cilj svakog političara.

“Odlučio sam se kandidirati na ovim izborima zato što želim da zaradim novac, nezaposlen sam i to je u ovo vrijeme i na ovim prostorima najbolji način da se zaradi, dakle da se bavim politikom i da tom prilikom zaradim novac. Iskreno vam kažem moj osobni interes je na prvom mjestu, pa onda od vas ljudi. Ja ću krasti, ali ću dati i vama, dakle mora biti neka lova za mene ali će biti i za ostalu raju. Ovi to sad ne rade tako, nego rade samo u svoju korist. Bit je ako uzimate za sebe vi morate dati i narodu da bi vas narod volio, a vidite kakva je sad kriza u državi, netko krade ali ne daje narodu i onda je narod bijesan” poručio je Bitić.

Mnogi su njegov potez ocijenili kao poštenim obraćanjem javnosti, dok drugima izgleda kao satirični sadržaj, što je i sam Bitić potvrdio novim postom na Facebooku rekavši da “nije nikakav lopov” i da satirom pokušava ukazati na stanje u bh. politici.

“Ne brinite nisam ja nikakav lopov, niti ću uzimati od vas jer sam i ja jedan od vas, već nekoliko godina na birou, sa završenim fakultetom i 3 jezika govorim, put prema europi mi otvoren, ali sam ovdje da se borim uz Vas. Satirom pokušavam da ukažem na stanje u politici. Za ove što govore da sam neozbiljan ću reći – govoriti nekome tko je iskren da je neozbiljan je neprisebno, a ovi što su na vlasti 25 godina su jako ozbiljni i vidite kako nam cvjetaju ruže i padaju pare sa neba, tako da to sve pada u vodu. Baš mi je žao što su mnogi procijenili da se ja sprdam na ovim izborima, ja mislim da se sprdaju s vama oni koji su bili zaposjeli ove institucije prije mene. Moj pristup je takav da ismijavam sprdajući pristup koji vlast ima prema vama. Dosadašnja vlast vam je više vrijeđala inteligenciju od mene, a djeluje ozbiljnije. Tako da bolje da govorite nekom drugom da se sprda”, napisao je Bitić, prenosi Pogled.ba