Home Život Odlazak omiljenog grudskog učitelja i bivšeg nogometaša Bekije: Preminuo je Vinko Bušić

Odlazak omiljenog grudskog učitelja i bivšeg nogometaša Bekije: Preminuo je Vinko Bušić

SHARE
Plejada velikana nogometne Bekije i Gruda jednog vremena polako odlazi u vječnost, ostavljajući nama što ostajemo sjećanje na njihova vrijedna djela, piše portal Grude.com.

Naime, prije par dana Gruđane je dočekala vijest da je preminuo Vinko Bušić (80), jedan od prvih nogometaša NK Bekija, iz vremena dok je Drago Herenda bio prvi predsjednik, a Dominik Andrijanić prvi trener današnjeg Hrvatskog nogometnog kluba Grude, s kraja 50-ih i davnih 60-ih.

A ako ga stariji pamte po nogometnim vrijednostima onda će ga se mlađi sigurno sjetiti kao jednog od omiljenih učitelja. Na prvu strog i ozbiljan, a u stvarnosti susretljiv i brižan, brojne učenike je pripremio za život i mnogi ga se rado sjećaju kao svog prvog i jedinog učitelja.

Tako je ovog ljeta u Gorici obilježena 50. obljetnica završetka prvog razreda osnovne škole, a s učenicima, na proslavi je bio i njihov učitelj Vinko Bušić. Kasnije se preselio u Grude, gdje je radio u Osnovnoj školi Ruđera Boškovića u Grudama.

Pokojnik je ispraćen ove subote, u 16.00 sati ispred mrtvačnice Gorica – Sovići, a pokop je obavljen na groblju “Gorica – Sovići”.