Home Šport PODNESEN IZVJEŠTAJ Predsjednik bh. premijerligaša prijavio svoje igrače zbog namještanja utakmica, jedan...

PODNESEN IZVJEŠTAJ Predsjednik bh. premijerligaša prijavio svoje igrače zbog namještanja utakmica, jedan od osumnjičenih kaže da nije on kriv za sumnjive rezultate: Trener nas postavi u formaciju koju nismo dotad igrali, rekao sam da ćemo izgubiti 10:0

SHARE

Policija u Bijeljini dostavila je nadležnom tužiteljstvu izvještaj protiv osobe inicijala N.V. (1992.) iz Novog Grada, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo dogovaranje ishoda natjecanja.

Iz Policijske uprave Bijeljina pojašnjavaju da se prijavljeni tereti da je kao nogometaš nogometnog kluba ‘Zvijezda 09’ Etno Selo Stanišić, u više navrata svojim suigračima, osobno, te putem poruka poslanih preko „viber“ aplikacije, nudio novac da ne daju svoj maksimum na utakmici ili da, ako su u pitanju golmani, prime određen broj golova u jednom poluvremenu ili tijekom čitave utakmice.

Radi se o utakmicama koje je „Zvijezda 09“ igrala u okviru Premijer lige BiH.

”Na osnovu ovog prijavljeni je ostvario protupravnu imovinsku korist te počinio kazneno djelo koje mu se stavlja na teret”, navodi se u priopćenju bijeljinske policije.

Mediji su, pozivajući se na neslužbene podatke, objavili da je prijavljen nogometaš “Zvijezde 09” Nemanja Vejnović.

Podsjetimo, ranije je objavljeno kako je čitav slučaj pokrenuo Boris Stanišić, predsjednik Zvijezde 09 iz Bijeljine, koji je, tada, nakon osam kola prve lige BiH bila na posljednjem mjestu sa samo tri boda, pa predsjednik prijavio svoje igrače policiji – zbog namještanja utakmica.

“Nije mi bilo lako učiniti ovo, ali, zbog pojedinaca, ovdje smo, gdje smo”, rekao je Stanišić, koji je dodao kako  ima čvrste dokaze, pa očekuje velike i najveće kazne za svoje nogometaše.

Tada je procurila i ova Viber poruka koja bi trebala dokazati namještanje.

S druge strane, Nemanja Vejnović, osumnjičeni stoper kluba iz sela Stanišići kod Bijeljine, odbacio je optužbe koje mu se stavljaju na teret, te je rekao kako su gubili utakmice zbog trenera.

“Nema ni trunke istine u navodima i optužbama koje mi stavljaju na teret. Nisam ništa namjestio. Odgovorno tvrdim da nitko u moje ime, niti sam ja lično uplatio bilo kakav listić vezano za utakmice Zvijezde 09. Spreman sam ići na poligraf, na sud, u policiju ili bilo koju instituciju da dokažem svoju nevinost. Naravno da su neki rezultati sumnjivi, ali šta očekivati kada trener naprimjer protiv Sarajeva, jedne od najjačih ekipa u BiH, postavi našu formaciju igre 3-5-2, a da pritom nikada ranije nismo odradili niti jedan jedini trening u toj formaciji. Rekao sam da ćemo izgubiti 10:0, ali to su rekli i svi drugi koji se imalo razumiju u fudbal”, kazao je ranije Vejnović za “Nezavisne“.