Home Politika TODORIĆEVA TEORIJA ZAVJERE: ‘Plenković je lutka na koncu, njime upravlja ova Ljubušanka’

TODORIĆEVA TEORIJA ZAVJERE: ‘Plenković je lutka na koncu, njime upravlja ova Ljubušanka’

SHARE

Jučer je hrvatski poduzetnik i bivši predsjednik Uprave koncerna Agrokor, Ivica Todorićna svom blogu iznio niz tvrdnji u maniri teorija zavjera, tvrdeći kako Hrvatskom drma kriminalna organizacija kojoj je na čelu premijer Andrej Plenković. Ta je organizacija prema njemu odigrala ključnu ulogu u nezakonitom otimanju Agrokora.

Usporedivši vrh hrvatske političke scene sa TV sapunicama, Todorić tvrdi da je premijer Andrej Plenković predvodnik zločinačke grupe koja je “okosnica cocktaila kriminala i niskih strasti” zajedno s Tenom Mišetić zadužene za “specijalne radnje” i ministrom policije Božinovićem. Međutim, smatra da iza svega stoji Emil Tedeschi koji “vuče konce i postavlja mreže i stupice”.

Todorić tako tvrdi da su članovi najužeg kruga zločinačke grupe Andreja Plenkovića: Tena Mišetić, Emil Tedeschi, Davor Božinović, ljudi koje spaja interes i novac. Kao “poslušnici” Boris Šavorić i Ante Ramljak usko su povezani s tom grupacijom.

U maniri teoretičara zavjera, Todorić je identificirao šefa iz sjene u osobi Emila Tedeschija. Smatra da je upravo Emil osoba koja postala centralna figura političkoga i gospodarskog života u Hrvatskoj. On, navodno kontrolira Plenkovića i državni aparat te posjeduje kontrolu nad medijima.

Tedeschi se ne smije zamjeriti Teni Mišetić

S druge strane, tvrdi Todorić, Tedeschijeva moć i utjecaj ovisni su o Teni Mišetić, tako da mora paziti da joj se ne zamjeri. Tedeschi je preko Tene, “korumpirao i pridobio Andreja Plenkovića za realizaciju svojih zločinačkih ciljeva”, koji je postao “lutka na koncu”.

“Udomio je njezinog oca Ivana Mišetića u Atlanticu, samo kako bi Mišetiće plaćao za dobro izvršene usluge političkih podobnosti, nježnih dodira, a sve u svrhu kontrole nad Plenkovićem, koji već godinama ne može odoljeti Teninim čarima”, piše Todorić.

“Upravo Tedeschi povezuje Plenkovića sa lešinarskim fondovima, kriminalcima i svima onima koji im trebaju u ostvarenju zacrtanih ciljeva. Povezao se sa mnogim grupama, a posebice sa grupom iz Hete (uključujući Knighthead).  Tedeschi je ta neumorna struja koja lobira protiv Agrokora i sadašnjih vlasnika u svim uredima – od veleposlanstava pa nadalje”.

Putem kontrole medija Tedeschi upravlja političkim strukturama

Putem kontrole medija i manipulacija, piše Todorić, Tedeschi  upravlja političkim strukturama: “On smišljeno radi afere unutar političkih stranaka, ciljano napada pojedince, kako bi oslabio one koji nisu poslušni. Blokira sve što mu smeta, a sve to najviše koristeći novac koji izvlači iz Agrokora, ali i države”.

Tedeschi je za Todorića taj koji suzbija otkrivanje i istraživanje kriminala u Agrokoru, postavlja svoje ljude u upravi Agrokora te ilegalno izvlači novce za Atlantic i smišlja financijske malverzacije. Sve u svrhu preuzimanja nekih Agrokorovih tvrtki preko “politike i lešinara” snižavanjem vrijednosti Agrokora, budući da nema dovoljno kapitala za preuzimanje.

Konkretan dokaz za Tedeschijevu zavjeru Todorić vidi u tome što je Tedeschijev osobni odvjetnik Boris Šavorić pisao Lex Agrokor, a njega je u ured premijera pozvala Tena Mišetić.

“Agrokor se koristi od strane Plenkovića i Tedeschog kao privatna kasa za korupciju i kontrolu nad hrvatskom ekonomijom.  Kontrola nad Agrokorom uvećala je moć ove koruptivne strukture višestruko, ali isto tako omogućila ogromne krađe. Tako je jedan Tedeschi radio ono što niko nije mogao i to kriminalno izvlačio desetine milijuna kuna iz Agrokora tako što su preknjižavane fakture od strane Ante Ramljaka i isplaćivani novci Atlanticu kada drugi dobavljači nisu mogli dobiti ni centa. Tedeschi je za ovo kazneno prijavljen i ogromni dokazi su predani DORH-u vezano za to”, piše Todorić.

Tena Mišetić je strah i trepet hrvatske Vlade

“Tena Mišetić, strah i trepet hrvatske Vlade, nosi kratke haljinice, ali traži maksimalnu poslušnost”, piše Todorić koji u njoj vidi svepristunu osobu koja “postrojava ministre, naređuje u ime državnog vrha i srozava ugled hrvatskih institucija svojim mazohističkim izljevima raspoloženja, uvodi strahovladu u ime Premijera, pod utjecajem njenih čari.

“Hrvatskom, ali posebice u svemu vezano za Agrokor, vlada i struktura koja preko tajnih interesa, bliskih školskih sveza i prijateljstava, novca, ali i preko kreveta, u mješavini interesa i niskih strasti, razara naše društvo, uzimajući za sebe, ono što nisu stvorili, ono što im ne pripada i ono što je i vaše i moje. Otimaju vrijednosti, blokirajući kompletno, naš pravni sustav i privatizuju državu, svodeći je ne na kafić Fotić, sveli su hrvatsku državu na svojevrstan kupleraj gnusne političko-privatno-poslovne zlouporabe. Upravo u tome ključnu ulogu i značaj igra apostrofirana Tena Mišetić”.

Božinović je za Todorića operativac koji obavlja prljave poslove

Božinović je za Todorića “beskičmenjak”, operativac koji za Plenovića obavlja prljave poslove poput skrivanja mailova, SMS-ova. On kontrolira policiju, prijeti, ucjenjuje, kontrolira medije, prati ljude preko SOA-e, utječe na pravosuđe i skriva “tragove kriminala Plenkovićevih struktura u Agrokoru”.

Todorić ide tako daleko da tvrdi da Božinović zaustavlja istrage i procesuiranje ratnih zločina kako bi spasio “Plenkovićevu kriminalnu udrugu i Plenkovićevu koaliciju”: “On je jedna od najpogubnijih karika u čitavoj piramidi zločina koji Plenković vrši nad hrvatskim narodom i hrvatskom državom”.

Ta “zločinačka” grupacija na čelu s Plenkovićem je poput “sjemena” uzrokovala pojavu grupe BORG koju vidi kao izvršitelja naredbi

“Dakle, BORG grupa je samo izvršitelj naredbi. Razni drugi poslušnici, Izvanredna Uprava Agrokora, insajderi, Vladimir Bošnjak iz Agrokora i drugi – svi imaju svoju ulogu i svoj interes, ali svi su ispod jedne grupe kojoj ne mogu pristupiti i koja daje naredbe.”

Todorić nije zaboravio spomenuti ni Martinu Dalić i Tina Doličkog kao “jurišnike koruptivne hobotnice”.

“Dalić naravno, veoma bliska i uključena u dogovore sa Emilom Tedeschijem. Dakle, sve medijske insinuacije, da je ona kao ‘ljuta’ na Plenkovića su u potpunosti fingirani, ‘igra za galeriju’. Oni su svi jedno tkivo, jedno tijelo, koje spaja kriminal i korupcija, i ne dajte da vas zavaraju i uspavaju sa njihovim destiliranim porukama”.

Tekst u cijelosti možete pročitati OVDJE.

Podsjetimo, kako je Hercegovački info portal već ranije pisao, Tena Mišetić je po majci rodom iz Ploča odnosno Splita, a po ocu je Hercegovka, kći je nekadašnjeg dugogodišnjeg direktora Croatia Airlinesa, a sada generalnog tajnika u Atlantic Grupi, Ivana Mišetića koji vuče porijeklo iz Grabovnika u općini Ljubuški.