Home Život Dijamantni pir Milene i Rade Marušića

Dijamantni pir Milene i Rade Marušića

SHARE

Da prava ljubav nema rok trajanja i da se nakon šezdeset godina zajedničkog života može živjeti u slozi dokaz su supružnici Milena (rođena Janković) i Rade Marušić koji su ovih dana proslavili svoju 60. obljetnicu zajedničkog života ili Dijamantni pir.

I to ne bilo koji Rade Marušić. Naravno, riječ je o našem mostarskom travaru Radi Marušiću sa skoro 400 objavljenih receptura, sedam objavljenih knjiga i 27 verificiranih receptura.

-Upoznali smo se u Hrvatskoj, to jest u Podravskoj Slatini i Našicama. Ona je bila u tekstilnoj školi i folklornoj grupi, a vjenčanje smo obavili u njenom Sokolcu i mom Širokom Brijegu 1958 godine. Doživjeti pola stoljeća zajedničkog života, san je svakog bračnog para. Nama se ta želja ostvarila pa smo danas, uz svoje dvoje djece i unučad, jako sretni ljudi, ponosno je istaknuo Rade.

-Velika je sreća da smo skupa dočekali Dijamantni pir i da smo skupa, dodala je supruga Milena naglasivši da joj veliku radost čine i same čestitke koje je primila i od Rade i od djece a isto tako i od rodbine i prijatelja.

„Ne mogu shvatiti da sam ovo dočekala, toliko sam uzbuđena”.

Uz poruku da je mali broj ljudi u današnje vrijeme koji se mogu pohvaliti nečim kao što je održiv, kvalitetan a pritom i dugovječan brak – pridružuje se čestitkama redakcija Dnevnog lista.