Home Crna kronika ‘Mobitel mu je najvjerojatnije spasio život’: Mladić (25) ostao bez šake u...

‘Mobitel mu je najvjerojatnije spasio život’: Mladić (25) ostao bez šake u kukuruzištu

SHARE

Liječnici su učinili sve što je bilo u njihovoj moći, no nakon dugotrajne komplicirane operacije, mladić je, nažalost, ostao bez šake

“Tetive na spoju šake s ostatkom ruke bile su previše smrskane i liječnici su na kraju bili prisiljeni na amputaciju. Nikola je u šoku jer je preko noći postao osoba s invaliditetom, no vjerujemo da će se psihički oporaviti i prilagoditi novom životu. Danas postoje razne proteze koje mu mogu olakšati svakodnevcu i najvažnije je da je u strašnoj nesreći izvukao živu glavu”, ispričala je Nikolina teta.

Mobitel mu najvjerojatnije spasio život

“Prava je sreća da je imao mobitel u džepu hlača jer tko zna kad bi ga netko pronašao. Do jutra bi vjerojatno iskrvario, a ovako mu je pružena pomoć u najkraćem mogućem roku”, nadodaje teta.

Nikola inače s tetom radi na djedovu imanju u Ždali i kako imaju puno posla, često ide brati kukuruz tijekom noći jer ranije ne stigne. Prema današnjim informacijama iz bolnice, oporavak nesretnog mladića nakon amputacije šake ide prema planu, ali još će ostati u toj ustanovi jer se prati stanje rane. U svakom slučaju, očekuje ga dugotrajan oporavak i ugradnja proteze, piše Podravski.hr.