Home Život Rajko Bundalo: Otvorila mi se tajna Međugorja!

Rajko Bundalo: Otvorila mi se tajna Međugorja!

SHARE

Rajko Bundalo, poznati glumac dolazi iz pravoslavne obitelji koja je s vremenom postala i ateistična. Zbog komunističkog okruženja u njegovoj obitelji prestaju proslave blagdana i razgovori o Bogu. Kroz svoj život upoznaje se s magijom i okultnim,  ali u to vrijeme ni ne znajući, sve pod budnim okom gospodina Boga koji ga, vodeći kroz vatru priprema na svoje poslanje.

Doživljava veliko obraćenje, prelazi na katoličanstvo te mu se otvaraju nevjerojatne dubine Božje stvarnosti i prisutnosti kako u njegovu životu – tako i kroz cijeli njegov rod.

Moleći za svoje rodoslovlje Bundalo dobiva ogromne i mnogima nepojmljive spoznaje. Rajko Bundalo danas je obiteljski čovjek prije svega, otac šestero djece i u toj službi započinje svoj rad za Gospodina. Posve je posvećen Bogu kroz obiteljski život a drži i brojne duhovne seminare Bogu na slavu.

Ljudi ga traže jer su njegove molitve uslišavane i Bog nevjerojatno preko njega dopire do mnogih duša koje mu stavlja na put, a kako sam svjedoči tajna svega je u ljubavi jer je Bog ljubav. Onoj pravoj Božjoj ljubavi u kojoj svakog čovjeka ali svakog, trebamo ljubiti onako kako ga Gospodin ljubi. Kao otac.

U emisiji Agape radiopostaje Mir Međugorje iznio je cijelo svoje svjedočanstvo koje je u najmanju ruku čudesno zbog nadnaravnih intervencija ali i njegove nevjerojatne vatre i vjere koja pomiče granice naših poimanja.

Na pitanje koje je njegovo mišljenje o Međugorju, Bundalo prije svega upozorava da svemu čovjek može pristupiti s magijske strane ako tako želi, ali i s Božje.

“Što se Međugorja tiče ja sam kao i prema svemu. Gospodin je rekao: provjeravajte Duhove jer ne dolaze svi od Boga. Ili imamo u Psalmu; Bog rekao jedno a ja dvoje čuo. Sve možeš shvatiti i vjerski i magijski. I Međugorje može biti i vjersko i magijsko. Što čovjek traži to i nalazi.

Zgodno mi je supruga danas rekla za jednu dušu: On će prije naći kamen na kojem se netko ukazao nego sagraditi kapelicu na tom mjestu. Ići će lakšim putem, trčat će za čudima. Mene zanima istina. Mene zanima što Bog kroz sve te pojave hoće reći.

Zadnji put kad sam došao u Međugorje na poticaj jedne časne sestre kad se trebalo ići na Podbrdo, ona mi kaže: Mene tako privlači Svetohranište. Rekao sam; idem i ja pred Svetohranište. Izdvojili smo se iz skupine i otišli smo dolje u crkvu.

I ja sam dolje u crkvi, nakon više puta što sam bio tu, nakon što sam vidio bio vrtnju križa, prije nekih 12 godina i svega što sam vidio, otišao pred Presveto. I meni tamo postaje iznutra jasan duhovni put Međugorja. Shvatio sam zašto baš tim redoslijedom ukazanja idu.

Ovdje na Podbrdu bilo je radno mjesto Božje djece. Tu su čuvala ovce i bila su na svom radnom mjestu. Gospa,  Majka dolazi na radno mjesto Božje djece, u njihov ambijent dolazi. I što čini? Svojim ukazanjem  ih vodi dalje. Pokazuje se na najuzvišenijem mjestu koje je moguće u ovome kraju što nije ništa drugo nego simbolika neba. Prema nebesima ih vodi. A gore na nebesima im pokazuje znak križa. (Križevac).

Kad se djeca popnu srcem gore, kad prihvate križ, kad prihvate Boga tada ih Gospa vodi pa se ukazuje u crkvi. S neba im pokazuje crkvu. A nakon što su ukazanja bila u crkvi ono što slijedi crkvu slijedi i njih to je progonstvo iz kojeg oni usput negdje rađaju novu crkvu.

Dakle, Gospa dolazi u moj ambijent, pokazuje mi nebo, ugrađuje me u crkvu i oplođuje me da rađam novu crkvu. To je meni tajna Međugorja, ja sam je tako shvatio”. – objasnio je Bundalo spoznaju koja mu se otvorila pred Presvetim.

Na kraju ovog svjedočanstva kojeg možete poslušati, Bundalo je iznio, kako smo mi to nazvali tri stupa Evanđelja koja mu je Bog također otvorio u molitvi.

“Kad sam htio sebi napraviti šalabahter, podsjetnik Evanđelja i naći nekakva tri ključna uporišta na koja ću se ja nasloniti svojom vjerom, iako to nije popularno reći jer je Sveto Pismo neiscrpno i ne možeš ništa izostaviti, ali kad sam išao moliti Boga da mi da neku jezgru ako je moguće Novog Zavjeta da je nosim svaki dan u svojoj svijesti, onda sam došao do ove misli koja me drži i okrepljuje:

Što nam je Gospodin rekao?

1. Najprije je rekao; ne zovite nikoga Ocem na Zemlji jer imate samo jednoga, Onog na nebesima. Dakle, on nam pokazuje pravog našeg Oca. 

2. Iza toga, ide na križ da zadovolji za grijehe naših otaca 

3. A kad je dovršio žrtvu, prije samog preminuća daje nam još nešto: Evo ti Majke. 

I ništa drugo Gospodin nije učinio našim otkupljenjem nego nas je vratio našem pravom Ocu i našoj pravoj Majci”.

Poslušajte ovo svjedočanstvo i nebrojene mudrosti naše vjere: