Home Zanimljivosti Što možete očekivati ako se ne seksate redovito? Ženama je lošije…

Što možete očekivati ako se ne seksate redovito? Ženama je lošije…

SHARE

Istraživanja su pokazala da se Hrvati seksaju u prosjeku 134 puta godišnje, a posljednje je istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji.

Baš ti podaci pokazali su kako se Britanci poseksaju 5778 puta prije smrti. Svi će se složiti kako su “sušna” razdoblja kad seksa nema ni za lijek, za neke dosta teška razdoblja. Ti periodi zapravo imaju velik utjecaj na tijelo i organizam.

Gubite libido

Kad je libido u pitanju, ili ga koristite ili ćete ga izgubiti. Osobe koje se suzdržavaju od seksa gube vitalnost i želju za seksom, istaknula je Sari Cooper za Reader’s Digest. No nekim ljudima dogodi se potpuno suprotno. Što dulje traje “sušno” razdoblje, to imaju veću želju za seksom.

Vaginalni mišići oslabljuju

Ovo se najviše odnosi na žene koje ulaze u menopauzu. Sari objašnjava da bez redovitog seksa, što su žene starije, vagina slabi i to može dovesti do bolnog seksa kad se napokon vratite u akciju. Liječnici predlažu ženama da redovito vode ljubav kako bi održale zdravlje vagine tijekom menopauze.

Smanjena lubrikacija

Ovo se odnosi na starije žene. Čini se kako se vagina teže lubricira nakon duljeg razdoblja bez seksa.  Mlađe žene manjak seksa doživljavaju nešto drukčije. Žene u 20-ima i 30-ima imaju dovoljno estrogena kako bi im vagina ostala zdrava, elastična i lubricirana iako se ne seksaju redovito. Uzmimo za usporedbu ženu od 60 godina, koja ima manjak estrogena i stvari se mijenjaju.

Menstruacija postaje gora

Seks tijekom menstruacije smanjuje grčeve, iako ga mnogi tada ne prakticiraju. Tijekom orgazma maternica se grči pa nakon toga ispusti više krvi, što znači da će grčevi prestati. Osim toga, seks povećava količinu hormona sreće u tijelu, pa smanjuje i popratne simptome menstruacije. Što se muškaraca tiče, ako se dugo ne seksaju, moguće je da će razviti erektilnu disfunkciju. Kako piše Bustle, istraživanja su pokazala da se to događa kod starijih muškaraca.

Bit ćete pod stresom

Redovit seksualni život smanjuje stres, a ako tomu nije tako, povećava se krvni tlak. Istraživanja su pokazala da osobe koje se ne seksaju redovno lošije reagiraju na stres.