Home Crna kronika U centru Zagreba napadnut Milorad Pupovac

U centru Zagreba napadnut Milorad Pupovac

SHARE

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac napadnut je danas u centru Zagreba, navodi Srpsko narodno vijeće (SNV) u priopćenju za medije. Netko ga je gađao komadima hrane, navodi se u priopćenju SNV-a, piše Index.hr

Zagrebačka policija je Indexu potvrdila da je upoznata s ovim događajem, te utvrđuje okolnosti napada.

Kako doznajemo, policija traga za napadačem.

SNV: Pogodili su ga komadima hrane kod restorana Amfora

SNV u priopćenju navodi kako je Pupovac danas u društvu Borisa Miloševića, predsjednika Kluba zastupnika SDSS-a u saboru, nakon završetka saborske sjednice prolazio pokraj bistroa Amfora na zagrebačkoj tržnici Dolac.

U jednom trenutku Pupovac je osjetio udarac u desnu stranu tijela, od vrata do zapešća desne ruke, te se u trenutku kad se okrenuo vidio da je pogođen većim i manjim ostacima hrane od kojih su se neki zadržali na njegovoj odjeći, a neki, krupniji i krući, odbili su se od njegova vrata, ramena i ruku te rasuli po tlu, navodi se u priopćenju SNV-a.

Pupovac, navodi se u priopćenju SNV-a, prema jačini i preciznosti udarca, pretpostavlja da je hrana na njega bačena s jednog od obližnjih stolova za kojima su sjedili gosti restorana Amfora.

Vlasnik tog restorana tvrdi da Pupovca nije napao nitko iz njegova restorana.

“Nije ga gađao nitko iz mog restorana, pa tko bi u restoranu imao limun”, rekao je vlasnik restorana u razgovoru za Dnevnik.hr.

“Ja sam ga pitao tko, ali on mi je rekao da ne zna”, rekao je vlasnik restorana, koji smatra da je napad izveo “netko s tržnice”.

SNV: Napad sadrži karakter potencijalno opasnog fizičkog napada

SNV navodi kako ovo nije prvi, ni verbalni ni fizički nasrtaj na Pupovca, ali je prvi koji je uključivao i jednog od njegovih najbližih suradnika Borisa Miloševića.

S obzirom na to da se napad dogodio pred velikim brojem ljudi i to na mjestu na kojem se Pupovac i Milošević gotovo svakodnevno kreću, on u sebi sadrži ne samo bezobzirnost, već i karakter potencijalno opasnog fizičkog napada na njih, navodi SNV u priopćenju.

Po tome kako je izveden, ovaj napad je za cilj imao otvoreno manifestiranje mržnje, javno poniženje i fizičku ugrozu Milorada Pupovca i Borisa Miloševića, navodi SNV.

S obzirom na političku i medijsku kampanju koja se vodi duže vrijeme, a posebno proteklih tjedana protiv Pupovca i SDSS-a, ovaj napad ne treba nikog iznenaditi, jer ta je kampanja takva da ne potiče ljude samo na mržnju već i na nasilje prema njemu i institucijama koje vodi, a time i prema narodu koji predstavlja, zaključuje se u priopćenju.