Home Crna kronika Nakon ubojstva starice u Bugojnu, Hrvati u strahu: Ankica Krstanović samo je...

Nakon ubojstva starice u Bugojnu, Hrvati u strahu: Ankica Krstanović samo je jedna u nizu onih koji su ubijeni na ovako okrutan način

SHARE

Rujan 2018. ostat će zapamćen kao jedan od najmonstruoznijih mjeseci u povijesti BiH kada su u pitanju hladnokrvna, zvjerska ubojstva, piše Večernji list BiH.

Ovih dana priča o monstrumima dobila je nastavak u liku i djelu Narcisa Mekića, serijskog ubojice iz Bugojna koji je nakon ubojstva bespomoćne 75-godišnjakinje hladnokrvno ubio nožem svoje prijatelje pa ih zapalio kako bi prikrio trag.

Bugojanci su u šoku nakon tog trostrukog ubojstva. Sve je počelo kada su trojica prijatelja, Muhamed Meškin (23), Denis Seferović (24) i Narsic Mekić, opljačkala 75-godišnju Ankicu Krstanović iz naselja Jaklić. Prema dokazima kojima raspolaže policija, Mekić je staricu nakon pljačke ubio na posebno okrutan način, udarcima čekićem u glavu.

Nakon pljačke uslijedila je svađa oko plijena koja je kulminirala ubojstvom Seferovića i Meškina. Kako bi prikrio tragove još jednog zločina, Mekić je zapalio kuću u ulici Kovačuša u kojoj su ostala tijela ubijenih. No, prikrivanje zločina nije mu uspjelo. Mekić je priveden, a policija je prikupila sve materijalne dokaze koji će rasvijetliti okolnosti trostrukog ubojstva čiji je motiv koristoljublje, kažu nam iz bugojanske policije.

Mladići su opljačkanu, a potom i okrutno ubijenu Ankicu Krstanović poznavali. Prema pričama susjeda, od nje su kupovali rakiju, znali su da je sama i nezaštićena te da ima novca. Ovisnicima o alkoholu i drogi to je bio dovoljan motiv da krenu u pljačku, a istraga bi trebala rasvijetliti okolnosti pod kojima je pljačka prerasla u okrutno ubojstvo

Posebno uznemireni nakon ovog događaja su bugojanski Hrvati. Jasno im je, kažu, kako je motiv ubojstva 75-godišnje starice koristoljublje, ali dodatno strahuju jer su na meti pljačkaša uglavnom Hrvati, posebice stariji samci koji su brojniji među malobrojnijim Hrvatima.

– Mi Hrvati u Bugojnu smo malobrojniji, dosta je onih koji žive sami i nezaštićeni i kao takvi su prvi odabir pljačkašima. Ankica Krstanović samo je jedna u nizu onih koji su ubijeni na ovako okrutan način. Sjetimo se i starca Ilije Šute i drugih Hrvata, povratnika u Bugojno, koji su najčešće meta napada koji završavaju tragičnim ishodom. Zbog toga je nas ovaj događaj više uznemirio nego ostale u Bugojnu – kazao nam je Miroslav Zelić, predsjednik Kluba hrvatskih vijećnika u Općinskom vijeću Bugojno. On će ovaj problem, kaže nam, aktualizirati na prvoj idućoj sjednici Općinskog vijeća. Poziv policiji da pojača mjere sigurnosti u naseljima u kojima žive stariji i nezaštićeni uputit će i Igor Vrljić, predsjedatelj Općinskog vijeća Bugojno.

– Pozvat ću policiju da pojača ophodnje u mjestima u kojima ima više starijih osoba koje žive same i nezaštićene su. Kao takve su često žrtve pljački, a i posebno okrutnih ubojstava – kazuje nam Vrljić.