Home Crna kronika Još traje istraga oko čedomorstva kod Mostara, otac htio preuzeti svu krivnju,...

Još traje istraga oko čedomorstva kod Mostara, otac htio preuzeti svu krivnju, majka ima zabranu kontakta s djecom

SHARE

U Odjelu kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Mostar, još provode istražne radnje u vezi s ubojstvom novorođenčeta, koje se dogodilo 6. rujna.

Pritisak obitelji

Javnost je ostala šokirana nakon saznanja o tome da je 12. rujna na lokalitetu Kobilovača kod Mostara bračni par iz Dragićine kod Gruda svoje tek rođeno muško dijete bacio u žbunje i šipražje, u provaliji pored ceste prema Čitluku, piše Avaz.

Slučaj je otkriven nakon što je majka Mladenka Š. (28) popustila pod pritiskom obitelji na brojne upite o tome što se dogodilo s bebom, a odmah je uhićen njen suprug Mile Š. (56), s kojim ima troje djece.

Kako su to naveli iz Tužiteljstva HNŽ-a, njemu je stavljeno na teret da je, po prethodnom dogovoru sa suprugom da ubiju svoje tek rođeno muško dijete, a neposredno nakon što su ga izveli iz Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) u Mostaru, zaustavio vozilo u mjestu Kobilovača u blizini Mostara te korpu u kojoj se nalazilo novorođenče bacio u provaliju pored puta. Određen mu je jednomjesečni pritvor.

Na taj užasni čin odlučio se zbog sumnje da ga je supruga prevarila i da dijete nije njegovo. Njegova supruga za sada je na slobodi, uz prethodno dati iskaz u policiji, a u Tužiteljstvu čekaju dodatne informacije, nakon čega će odlučiti kakve će daljnje korake poduzeti.

Odluka Centra

Iako su se pojavile špekulacije o tome kako nema zabrane da ona viđa djecu, to su iz Centra odlučno demantirali.

– Procjena našeg stručnog tima je takva da je, trenutno, bolje za djecu da nemaju kontakt s majkom, zbog bolje adaptacije na novu sredinu i novo okruženje. Cijeli tim stručnjaka je uključen u ovaj slučaj, koji nas je sve duboko potresao – kazali su za Avaz iz Centra.

Naglasili su da pomno prate tijek postupka koji provode policijske i pravosudne institucije.

Otac htio preuzeti krivicu na sebe 

Zanimljivo je da je, nakon što je slučaj otkriven, kako se saznaje, Mile Š. htio cijeli teret ovog gnusnog zločina preuzeti na sebe. Njihova su djeca, odlukom Centra za socijalni rad Grude, smještena u „Majčino selo“ u Međugorje.