Home Zanimljivosti Tko je žena zbog koje je Elon Musk izgubio 20 milijuna dolara?

Tko je žena zbog koje je Elon Musk izgubio 20 milijuna dolara?

SHARE

Elon Musk više nije predsjednik Uprave Tesle. Musk se nagodio na sudu nakon što je optužen za prijevaru zbog niza lažnih tvitova, a mora platiti i vrtoglavih 20 milijuna dolara kazne. Početkom kolovoza na Twitteru je napisao da razmišlja o povlačenju dionica Tesle s burze te da investitori podupiru taj plan, da je financiranje osigurano i da će dioničarima biti ponuđeno 420 dolara po dionici. Muska je broj 420 došao glave, a cijenu dionice zaokružio je na taj broj jer ima posebnu simboliku u kulturi kanabisa.

Navodno je Musk htio impresionirati svoju djevojku Grimes, s kojom je posljednjih tjedana u jako klimavim odnosima.

Drama sa spornim tvitom o cijeni dionice doživjela je svoj bizarni vrhunac nakon što se u cijelu stvar umiješala reperica Azealia Banks. Glazbenica je trebala surađivati s Grimes, a odjednom je na internetu osvanula prepiska u kojoj Muskova cura njoj piše kako je Elon drogiran pisao o cijeni Tesline dionice te da je naveo broj 420 jer je opsjednut marihuanom.

Elon Musk i ekscentrična glazbenica Grimes započeli su vezu početkom ove godine, a prvi su se put zajedno pojavili na Met Gali. Novinarima su priznali da su ušli u vezu nakon što se Musk javio Grimes jer ga je preduhitrila u jednoj geekovskoj šali o umjetnoj inteligenciji.

Grimes, pravog imena Claire Boucher, 30-godišnja je glazbena i konceptualna umjetnica. Na glazbenoj sceni pojavila se 2012. godine, ali su je svjetski mediji upoznali tek kada je postala cura Elona Muska, piše Index.hr